Väckelse för dummies (del 5) | Normal kristendom!

Ordet väckelse finns inte i Nya Testamentet. Det som vi kallar för väckelse är normal kristendom.  När vi ser en församling som liknar församlingen i apostlagärningarna så tänker vi ”wow, här händer verkligen något extraordinärt!”  Tragiskt nog så är den bibliska normen idag så onormal att vi överaskas när vi stöter på den. Många känner inte ens igen den utan tror att det är Satans verk. Väckelse är när den normala kristendomen återupplivas. 

Jag älskar att lyssna på bra undervisning. Jag får en kick när kugghjulen i hjärnan jobbar så hårt att jag hör gnisslet! 🙂 Just nu lyssnar jag på ”Normal Christianity” av Jonathan Wellton på youtube. Den är uppdelad i 8 delar, men jag lägger bara upp första delen här. Resten hittar du lätt på youtube. Lyssna på hela – själv fick jag fick mycket insikter och aha-upplevelser!

Jonathan har nu även skrivit en bok som du ser på höger sida.

Jonathan & hans fru Debbie brinner särskilt för följande saker:

  1. Att träna kristna i Andens gåvor. Inte minst gåvan att skilja mellan andar
  2. Att främja kvinnligt ledarskap
  3. En balanserad undervisning kring den sista tiden
  4. Att betjäna kvinnor som är fast i prostitution
  5. Att hjälpa män att leva i renhet och bli fria från oren lust

Titta gärna in på deras hemsida: http://www.jonwelton.com/

Blessings!
/David


En reaktion på ”Väckelse för dummies (del 5) | Normal kristendom!

  1. Hej! Utan att ha följt din blogg och utan att ha läst Bill Johnsons bok, så vill jag ge ett första intryck av den information jag lyckats inhämta. Dels från kritiker och sedan från försvarare som dig. Min första synpunkt är: Hur kan sådana typer av kritiker få så stort utrymme? På mängder av olika ställen refererar man till samma kritik. Utan att ha läst boken är det förståss svårt att veta exakt vilken bärighet argumentationen har men rent allmänt verkar kritiken bygga på osund och ohederlig teknik och det räcker långt tycker jag för att ta ställning mot. Sedan är när det gäller sakfrågan så är ju Johnson långt ifrån ensam om att bära fram profetiska hälsningar av det här slaget. Den största väckelsen någonsin är på väg, vi har hört det och vi tror det. Jag ska läsa hans bok och själv ta ställning. Tack för din sunda läsning och jag ber om ursäkt över att inlägget bara hamnade på det sista inlägget och inte är särskilt riktat just till dagens ämne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s