Life update 2021

Tiden går fort när man har roligt (och lever mitt i en pandemi)! I min senaste update hösten 2019 berättade jag om hur jag återinsatts i tjänst igen som församlingsledare. Jag skrev bland annat:

”Jag kliver in i min kallelse med brinnande hjärta, men med haltande steg. Likt Jakob har jag brottats med Gud och märkts av nåden. Jag har mött mitt eget mörker, men med Guds och andras hjälp överkommit det. Det är märkligt hur man kan känna sig både skörare och starkare än någonsin samtidigt, men det är så jag känner. Jag känner ingen brådska och tänkte undvika att göra en rivstart, – jag tror på att ta ett steg i taget. Min främsta passion är att se Guds rike manifesteras först i min egen familj, sedan i Kingdom House och Sverige och världen.

Så vad har hänt sedan dess? Jag har varit i tjänst lokalt i Kingdom House, men har precis som jag skrev ovan undvikit att göra en rivstart. Att gå från bearbetande och passiv ökenperiod till aktivt ledarskap och tjänst har tagit längre tid än vad jag trott. Jag har gradvist trappat upp mitt engagemang och noga prövat min ”weight bearing capacity”. När jag studerat väckelsehistoria och även sett nutida ledare som gjort comeback så finns det en tendens att vara för ivrig att komma tillbaka igen. Det ser inte bra ut för omgivningen, och framför allt är det inte bra då risken för fuskbygge och nya krascher är stort.

När jag ser tillbaka på tiden 2016-2021 gör jag det med djup tacksamhet och ödmjukhet. Jag är tacksam till Gud som med gränslös kärlek fört mig genom dödsskuggans dal. Jag är tacksam till människor som hjälpt mig längs vägen och trott på mig. Jag är också tacksam för de aha-upplevelser och lärdomar man får som pastor när man kliver åt sidan och lever livet utanför den rollen och ansvaret. De senaste åren har jag fått möta människor och kollegor på jobbet inte som ”pastorn”, utan som David. Jag har lärt känna mig själv på nytt och upptäckt nya sidor, intressen och funnit en glädje över vem jag är – oavsett uppdrag och kallelse.

Nu är det vår 2021 och jag vill ta nästa steg och sträcka mig bortom Kingdom House. Jag har alltid älskat att skriva, och Anden (och min fru!) har legat på mig ett tag nu om att börja blogga igen. Att resa och undervisa och möta ledare och församlingar är något jag gjort tidigare och som fortfarande finns i mitt hjärta. För mig har det nationella perspektivet alltid varit minst lika levande som det lokala. Därför öppnar jag nu även dörren för min resandetjänst igen. Jag är medveten om rådande restriktioner, men hjärtats dörrar kan man ju alltid öppna! 🙂

Och…bakom kulisserna har jag nyligen påbörjat en mycket spännande process. Stay tuned! 😉

Blessings,
David


3 reaktioner på ”Life update 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s