Godhetsmätaren

”Gud är god och det är inte jag!” var det någon som sa. Jag håller inte med. Jag är inte mycket för ”jag-är-en-syndig-mask-teologin” utan tror att vi är Guds fantastiska avbilder – underbara och strålande! Samtidigt så har syndafallet influerat oss alla negativt. Alla har vi syndat och gått miste om härligheten från Gud. Ingen kan stå inför Gud vid tidens slut och klara sig. Alla hamnar i den brinnande eldsjön om det inte vore för att våra namn står skrivna i Lammets bok. 

Detta filmklipp säger det bättre än någonting jag tidigare sett!

Tur att vi slipper väga oss! 😉

Blessings!
/David


4 reaktioner på ”Godhetsmätaren

 1. Hej där! Först vill jag berömma dig för att du predikar Andens kraft och att du uttrycker dig mycket bra i din blogg. Sen vill jag kritisera den här videofilmen 🙂

  Den här videofilmen (som jag sett tidigare och förfasades över) ger följande budskap:

  Alla människor lever i synd, men Gud gör skillnad på ”kristna syndare” och ”övriga syndare”. De förstnämnda är förlåtna trots att de lever på precis samma sätt som de övriga syndarna och har samma nivå på sina synder. Skillnaden är alltså att de förstnämnda är förlåtna syndare, till skillnad mot de övriga. Detta innebär i sin tur att vi INTE kan utröna om en människa är kristen eller inte beroende på frukten, eftersom alla är syndare och lever på samma sätt.

  Detta är förstås inte vad Bibeln lär. Däremot är det precis vad Satan lär. Han säger:

  ”Ni skall visst inte dö” när det handlar om synd. Bibeln lär att synd separerar oss från Gud och leder till döden.

  Det är inte budskapet i filmen.

  1 John 3:6. Var och en som förblir i honom syndar inte. Var och en som syndar har inte sett honom och inte lärt känna honom. 7. Kära barn, låt ingen bedra er. Den som gör rätt är rättfärdig, liksom han är rättfärdig. 8. Den som gör synd är av djävulen, ty djävulen har syndat från begynnelsen. Och därför uppenbarades Guds Son, för att han skulle göra om intet djävulens gärningar. 9. Var och en som är född av Gud gör inte synd, ty Guds säd förblir i honom. Och han kan inte synda, eftersom han är född av Gud. 10. På detta känns Guds barn och djävulens barn igen: Var och en som inte gör rättfärdighet är inte av Gud, och inte heller den som inte älskar sin broder.

  Gud välsigne dig!

  1. Tack för uppmuntran! 🙂
   Menar du att det finns kristna som INTE syndar? Jag tycker inte filmen uppmuntrar till synd, utan highlightar att det är Jesu verk på korset som räddar, inte våra egna gärningar.

   1. Hej där. JA, det är helt onaturligt för kristna att synda. Självfallet KAN vi synda, men varje gång vi syndar kan vi välja att inte synda.

    Först måste vi bekänna våra synder och omvända oss, och sedan blir vi renade i Jesu blod. Det varar så länge som VI (inte Jesus) lever rättfärdigt. Lever vi orättfärdigt är vi precis lika förlorade som tidigare.

    Filmen visar att det inte är någon skillnad på hur människor lever (kristna eller inte) utan bara om de är förlåtna eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s