Dokumentär om Heidi Baker (video)

Hon har jämförts med Moder Teresa. Hon har gått in i avdelningar med kolerasjuka barn och kramat dem, gett dem vatten, sett dem bli helade av Guds kraft utan att själv smittas (vilket är omöjligt). Hon har tillsammans med sin man Rolland varit med och startat tusentals församlingar och tar hand om och mättar tusentals barn varje dag. Nyligen talade hon på New Wines sommarkonferens i Vänersborg. Skriver om New Wine konferensen här.

Eftersom hon fick ett livsförvandlande möte med Gud under Torontoförnyelsen så tvingas förstås alla hädelsejägare att försöka sig på att kritisera även henne, vilket förstås inte är så lätt. Det är svårt att säga att det är onda andar som leder en hel nation till Jesus och mättar föräldralösa barn. Om hädelsejägarna har rätt om Toronto så är det faktiskt satan som gör mirakler och rör vid människor i Mocambique så att de blir kristna.

Enligt dem är det den falska kundalinismörjelsen som Heidi upplever och tror är Guds närvaro. Kärleken till människor och glädjen som präglar henne är onda andars verk. Det upphör aldrig att förvåna mig hur blind för Andens frukt och Guds rikes alla kännetecken man kan vara om man är tillräckligt förprogrammerad av ”varning-för-falska-profeter-teologin”. Läs mer om ”10 sanningar som motbevisar kundaliniteorin” här.

Genom Micael Grenholms blogg Hela Pingsten upptäckte jag härom dagen en bra dokumentär om Iris Ministry.

Enjoy!

Blessings!
/David


2 reaktioner på ”Dokumentär om Heidi Baker (video)

 1. Jag undviker ordet ”kundalini”, när jag skall beskriva Den Helige Andes verk.

  Kundalini betyder ”hopringlad”, och är namnet på en gudinna som symboliseras av en orm som ligger hoprullad tre och ett halvt varv och sover med stjärten i munnen. Denna gudinna – Kundalini – ”Livets, eldens och vishetens orm” sägs hålla till i mannens kropp nära ryggslutet. När hon väckts ur sin slummer och inte hålls i styr, rasar hon i mannens kropp som en farlig orm och är omöjlig att motstå.

  Det påstås att om Kundalini inte hålls under kontroll, utlöses övernaturliga psykiska krafter, som kommer från demoner och slutligen leder till moralisk, andlig och fysisk undergång. Icke desto mindre är det just denna Kundalinis kraft som man avser väcka till liv och kontrollera genom yoga och meditation. Personer som avancerat inom TM (Transcendental Meditation) och andra former av meditation och som numera finns i västländer har haft kundaliniupplevelser.

  (Ur ”En gurus död”, Rabindranath R. Maharaj/ David Hunt. Ordlistan).

  Bibel_Zakri

  1. Hej Bibel_Zakri! Jag förstår inte riktigt din kommentar. Jag tolkar dig som att du antyder att jag kallar Andens verk för kundalini (medan du undviker det). Förstår jag dig rätt då? Det är precis det jag inte gör! 🙂 Jag är lite ironisk i inlägget och skriver lite utifrån en kritikers perspektiv, – som anser att Heidi är en del av kundalinikonspirationsteorin.

   Vad ville du säga med din kommentar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s