#kck13 – Guds kraft kommer tillbaka till församlingen

kck13 designJag står längst fram under sista lovsången precis innan jag ska gå upp på scenen för att predika. Jag ska predika om ”Mer av den helige Ande!”, men känner mig märkligt innesluten i mig själv. Faktum är att jag inte har långt till tårar. För nästan tio år sedan satt jag i min säng på Mariannelunds Folkhögskola och kände att hoppet var ute för församlingen i Sverige. Jag visste att Gud kallade mig till pastor men jag såg ingen väg för kyrkan att vara relevant och bryta ny mark. Med Hillsongs senaste skiva spelandes i bakgrunden förklarade jag för Gud hur hopplöst det kändes. Då hände det, – Gud talade. En svag men ändå tydlig röst hördes i mitt huvud: ”Guds kraft måste komma tillbaka till församlingen”. Detta blev början på en resa som ännu inte är slut. 

Innan lovsången i början av mötet så berättar en 11-årig flicka om hur hon på Skattjakts-seminariet fått profetiska ledtrådar som lett henne till en man på en bänk. Hon går fram och berättar vad hon gör och frågar om han har ont i vänster handled. ”Hur visste du det?” All smärta lämnar då hon ber för honom. En annan kille berättar hur han besökte ett Kingdom Culture-möte för en månad sedan och hörde talas om kunskapens ord. Några dagar efteråt fick han några kunskapens ord på Götabros bibelskola vilket ledde till att sexton helanden skedde då en grupp började be för varandra. I förbönstunneln på fredagens kvällsmöte blir människor så uppfyllda och utrustade av Andens kraft att de faller, skakar och upplever övernaturlig glädje. Alla dessa saker läste jag om i böcker för tio år sedan. Jag känner mig tacksam, överväldigad och rörd.  Nu är det lördag kväll, jag ska snart predika, men allt jag kan tänka är: Så här ser det ut när Guds kraft kommer tillbaka till församlingen…

Kingdom Culture Konferens 2013 (särskrivning, jag vet, ska ses över tills nästa år!) är Brickebergskyrkans tredje konferens av sitt slag. Ungdomar från Närke men även från andra håll i Sverige samlas för att söka Gud och utrustas till tjänst i Guds rike. Temat är som alltid just ”Kingdom Culture”. Vi vill på olika sätt fokusera på den Gudsrikeskultur som Gud vill forma i den unga generationen. Här kommer tre av mina highlights från konferensen! 🙂

HIGHLIGHT NR 1: Fred & rättvisa i Andens kraft
Vi bjöd in Micael Grenholm för att dela sin passion och vishet kring både Andens kraft och fred & rättvisa. Själv så känner jag att jag vill veta mer om rättvisefrågor, så det var otroligt givande att finnas med på seminariet. Som tur är så filmades det!


HIGHLIGHT NR 2: Det Gud gör!
Jag älskar goda nyheter! Att höra om vad Gud gör är alltid en av mina höjdpunkter. Många fick viktiga Gudsmöten, blev utrustade med kraft, upplevde att bördor lyftes av, blev helade och berättade att livet känns annorlunda efter konferensen. Särskilt glad blir jag när jag märker att flera lever på ett annat sätt efteråt. En av våra ungdomars ben växte ut ca en centimeter under eftermiddagens workshop om kunskapens ord och helande. Hon har haft mycket knäproblem och gått lite snett. Nu är smärtan borta och det känns annorlunda när hon springer! Micael Grenholm lyckades filma några vittnesbörd från konferensen, – några från möten och lite från ovan nämnda workshop:

HIGHLIGHT NR 3: Lördagens kvällsmöte
Flera månader innan konferensen upplevde jag mig ledd att formulera en undervisning om hur man följer Paulus uppmaning att låta sig uppfyllas av Anden (Ef 5:18). Resultatet blev en grundkurs i den helige Ande och Guds närvaro följt av 9 praktiska tips. Hörde av flera att Guds närvaro var stark under själva predikan. Jag aktiverade människor att kort be på olika sätt några gånger under undervisningen och Anden missade inte sin chans! 😉 Mängder av ungdomar och även äldre kom efter predikan fram för att bli smorda med olja. Mycket skedde under förbönen. Anden berörde och utrustade starkt under förbönstunneln och eftermötet. Micael filmade hela min predikan (bortsett från den oseriösa punkten om att inte daska sig själv i ansikter med en ilsken järv eftersom han bytte batterier då):

AVSLUTANDE TANKAR
Gud utrustar sitt folk och sin församling för att vara ett ljus i den postmoderna tiden. När inte dagens människor generellt frågar efter paketlösningar och svar på teoretiska frågor utan efter andliga erfarenheter så behöver vi all kraft vi kan få! Jag hör rapporter från hela Sverige om hur Andens gåvor blir allt vanligare i alla möjliga sammanhang. Allt fler börjar med kraftevangelisation på stan. Naturligtvis har Guds kraft aldrig helt lämnat församlingen, men nog har den minskat under olika delar av kyrkohistorien. Andens närvaro och verk är en färskvara som snabbt formaliseras och dör ut om den inte regelbundet auktualiseras. Det glädjer mig att kristendomens karismatiska dimensioner är en självklar del av normen för den unga generationen – det ger hopp för framtiden!

På fredagskvällen predikade min fru om ”Att leva Kingdom Culture”. För oss är Kingdom Culture mer än ett event, – det är en livsstil och kultur som vi vill leva 24-7. Det kändes som inramningen för hela konferensen. Konferensen är bara en oljeplattform där vi tankar olja för att sedan återvända till vardagen….och det är i vardagen efterföljelsen sker! Micael Grenholm filmade en liten del av predikan och redigerade lite: (ja, hon är gravid!)

Klicka här om du läsa mer om Kingdom Culture och hur allt började.

GOOD NEWS: den 28-30 mars anordnar vi en konferens till, eftersom vi får besök av ett team bibelskoleelever från Bethel School of Supernatural Ministry (BSSM)! 🙂

Blessings!
/David

ps. tack Micael för allt filmmaterial! I år glömde vi totalt att ha foto och filmansvarig, så tack! 🙂 ds.

En reaktion på ”#kck13 – Guds kraft kommer tillbaka till församlingen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s