Mirakler på Örebros gator

Köpmangatan Örebro”Konstigt, när ni bad för mig blev det så varmt i fingret…” Jesus har uppenbarligen ingenting emot att hela människor på Örebros gator! När jag vaknade på morgonen för knappt en vecka sedan kände jag mig så där avslappnat fri som man kan göra direkt på morgonen. Känslan försvann direkt när jag insåg: idag är dagen då David ska dö. Ni förstår, jag har nämligen bestämt mig för att dö i sommar. Jag vill dö bort från min bekvämlighet och människofruktan. ”God wants to kill you!” brukar Heidi Baker lite skämtsamt säga. Den här morgonen skrattade jag dock inte, utan kände att min inre fegis protesterade vilt: ”Jag vill inte ta kontakt med främmande människor och prata om Jesus! Kan vi inte sitta hemma och äta glass och läsa böcker om andra som tar risker istället?” Undrar om det finns någon mindre trolig kandidat för gatuevangelisation än jag?   =)

15:30 träffade jag Albin Lunkvist på Våghustorget. The point of no return! Vår plan var att erbjuda människor helande eller att uppleva Guds närvaro, – för att öppna upp för samtal om Jesus och leda dem till Honom. Våra första ”offer” var ett par killar i gymnasieåldern vid Stortorget som vi satt och samtalade med ett tag. Sen försökte vi prata med en rumänsk kvinna som satt och tiggde, – vi förstod varandra inte men vi kände ändå att vi fick gestalta Guds kärlek genom att lyssna på henne och ge pengar.

Sen gick vi in i Krämaren och började prata med ett gäng ungdomar, som verkade intresserade men ingen vågade låta oss be för dem! Efter att vi gått därifrån tog vi kontakt med några ungdomar som hängde utanför ICA Supermarket. Vi fick be för en av dem som hade ena fingret i bandage. Han kände värme gå igenom fingret (hot is good!) men tyckte det var svårt att testa om det blivit bra. Vi borde ha följt upp det mer men var bara så glada över att Gud rört vid någon! Sen pratade vi med 4 lite äldre killar som inte var så intresserade.

Några dagar innan detta gick Albin och Frida Lindberg
ut i samma syfteDe fick beVåghustorget Örebro för någons knä, som inte blev helat. Att någon inte blir helad är inte så pinsamt som många tror, – de som (ännu) inte tror uppskattar att man bryr sig och har ingenting att förlora. Det är snarare vi kristna som har svårt att hantera uteblivna mirakler. Senare fick de be för en jordgubbsförsäljares rygg som blev 100 % helad! Man kan säga att mannen och hans två vänner blev mer intresserade att prata om Jesus efteråt… =) Igår eftermiddag gick Albin och Joel Rönning ut för att göra stadens gator osäkra! Jesus helade en tjejs magproblem och en kille som drev lite med dem blev mindre skämtsam när hans knä blev bättre efter förbön!

Jesus sa inte: ”Bygg byggnader och inbjud människor till era möten” utan ut i hela världen och gör människor till mina lärjungar.” (Matt 28:19) Jesus är svaret på alla problem! Jesus är svaret på alla frågor! Du har ”Jesus inside” och är världens ljus (Matt 5:14). På Örebros gator går människor som inte vet varifrån de kommer eller var de är på väg. De är Guds barn som behöver din hjälp för att hitta hem till Fadern. Gud har utrustat dig med allt vad du behöver. Frågan är: Är du villig att gå?

Kan jag så kan du…tro mig!

Blessings!
/David

ps. nu tar min blogg semester till någon gång i augusti! ds.


2 reaktioner på ”Mirakler på Örebros gator

  1. Du gjorde det David! Yes! Eller …du vågade och Jesus gjorde det 🙂
    Bra föredöme, bara att ta efter då eller…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s