Spräng kyrkväggarna i luften!

Wow! Satt nyligen och läste vad en av Pannkakskyrkans stöttepelare skrivit på sin blogg. Tyckte det var så bra att jag måste kopiera in det här! Hittade hans blogg genom att en annan bloggare citerat inlägget på sin blogg: http://underochtecken.blogspot.com

Här kommer Samuels inlägg: (det är ganska långt, men ruskigt bra!)

Ofta tror jag vi är lite för duktiga på att krångla till saker i kyrkan. För något år sedan träffade jag en mycket vis kille ute på en kväll med Pannkakskyrkan. Vi hade samtalat en stund då jag berättade om några helanden jag sett. Då plötsligt avbryter han mig och säger något i stil med:

”vänta vänta lite.. du menar alltså att ni kristna kan lägga händerna på sjuka och så blir de friska? Jag studerar nationalekonomi och vet hur mycket pengar som går till sjukvård varje år, alltså varför står du här? Du borde ju gå upp till Akademiska och be för sjuka!?”

Jag svarar att jag tänkt tanken, men att det inte är så enkelt.. han avbryter mig och fortsätter ”men alltså, ni borde spränga kyrkväggarna och gå ut och be för sjuka, fattar ni hur mycket lidande som finns?” Jag försöker förklara att vi i kyrkan tror på helande men att vi på ett sätt kanske inte gör det. Vi har många teorier varför folk inte blir helade och det finns många diskussioner kring det hit och dit i kyrkan. Innan jag hunnit förklara klart avbryter han mig igen ”men alltså ni borde ju dra till Afrika, vet du hur många aidssjuka det finns där??”

Jag gillar killens enkla logik:

  1. Det finns lidande i världen
  2. Gud har gett oss löften om att bota sjuka när vi ber

1+2 = Självklart, vi går ut och ber för sjuka!

Det är inte svårare än så. För mig har denna enkla logik varit otroligt befriande. Vår Pappa i himlen har sagt att Han vill hela människor när vi ber för dem. Vår uppgift är att lägga händerna på de sjuka och be en enkel bön. Sedan är inte vårt ansvar att se till att de blir friska (som om vi kunde det!?), det får vi lämna till Gud. Tänk om vi skulle fatta vad revolutionerande evangeliet är och vad Gud har lagt i våra händer!?

Alltsedan starten av Pannkakskyrkan för några år sedan har vi varit ganska frimodiga att be för personer vi träffar. Men det var under Sverigetouren förra året som det tog riktigt fart med att be för sjuka. Allt började då två killar från vårt team fick be för en kille som var skelögd efter en fotbollsmatch. Han blir helad direkt efter en kort bön! Killen hade aldrig tidigare kunnat läsa (bara typ barnböcker med stor text) och nu kunde han plötsligt läsa ur en streetbibel!! Hans mamma ringde mitt i allt och han berättade ivrigt ”det är två killar här som har bett nån Jesus grej för mig och jag kan se rakt”. Morsan trodde inte på honom, men det gjorde han och hans kompis som bestämde sig för att ta emot Jesus!! Händelsen skapade en otroligt massa frimodighet i teamet och ledde till många många böner för sjuka, vilket också ledde till många bönesvar!

Det blev lite av ett startskott till många andra helanden, stora som små; omformade knäskålar, skavsår, ryggproblem, förkylningar, huvudvärk, ytterligare en skelögd, träningsverk, halsont m.m. Vid ett tillfälle räknade vi att sammanlagt 40 personer blivit helade direkt på bön!! Sedan tappade vi räkningen helt, men jag tror inte att vi överdriver om vi uppskattar att ca 100 ungdomar fick se Gud gripa in direkt på bön!! Skavsårs-helande kan man ju tycka inte är det största världsproblemet som Gud borde gripa in i… Men det blev så tydligt under resan att centrum för alla helanden var Guds kärlek och Hans längtan att få möta Hans älskade barn! Och då spelar det inte så stor roll om det är ett skavsår som blir helat eller om det är en knäskål som omformas, för båda leder till ett möte med Gud!! Utifrån alla dessa helanden fick vi så klart många samtal om Gud och vi såg också flera som tog emot Jesus som ett resultat av det helande de sett och de samtal de ledde till!!

Varför ser vi inte så många helanden i Sverige? Är det för att vi saknar ”superkristna”, eller för att Sverige är ett ”tufft land”?? Nej, nej, nej… Svaret på den frågan kanske är så enkel som att det beror på att vi inte ber för sjuka! Jag tror det. Det var när vi på allvar började be för sjuka som vi också såg Gud hela. Sverigetouren denna sommaren var inget undantag. Jag har ingen aning om hur många, men jag vet att det ofta hände flera gånger varje dag vi var ute. Det skulle inte förvåna mig om det var uppåt ett 100-tal ungdomar även denna sommaren som fick se Gud verka på detta sättet!

Någon frågade mig efter förra årets Sverigetour om vi kunde se något samband mellan alla som blev friska? ”Hade ni bett på något speciellt sätt?” Jag scannade igenom mitt huvud men kom fram till att det enda vi gjort var att be en kort bön med handpåläggning. Det var inte mer komplicerat än så. Ofta var vi lika förvånade som de vi bad för att det faktiskt blev bra! Så det var inte alltid så trosstarka böner vi bad, haha… men grejen var ju att vi gjorde det, och att Gud gjorde sin grej! Så var frimodig och be för arbetskollegor, vänner, klasskompisar You name it, Gud är med dig! 1+2 = GO!

Slut på Samuels inlägg! Kolla in det på:  http://www.dagen.se/blogg/samuellundstrom/2010/08/ni-borde-spranga-kyrkvaggarna-och-ga-ut-och-be-for-sjuka

Jag gillar pannkakskyrkan skarpt!
Tror Jesus också gör det…  =)

Blessings!
//David


En reaktion på ”Spräng kyrkväggarna i luften!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s