Längtans oändliga kraft (mp3)

Längtan är underskattat! Vi talar mycket om att vi längtar efter olika saker, men tänker ibland att längtan bara är ytliga känslor utan substans. Ingenting kunde vara längre från sanningen. Faktum är att Bibeln har ganska mycket att säga om längtan. I december satt jag i bilen på väg att möta upp mitt fru hos hennes syster i Göteborg där vi skulle fira jul. Plötsligt började Gud pussla ihop olika delar jag tänkt på under hösten. BAM! Några voicememos på telefonen senare så var grunden till predikan klar. 

På Kingdom Culture i februari delade jag det som brunnit inom mig sedan dess – om att leva ett liv i längtan. Predikan innehöll följande punkter:

– Vad är längtan?
– Bibeln om längtan
– Hunger vs mättnad
– Varför ska vi längta?
– Nycklar till ett liv i längtan 

Lyssna online eller ladda ner predikan HÄR!
Naturligtvis finns nu även filen i mp3-undervisningsarkivet på bloggen.

Jag är nöjd med innehållet i predikan, men det märks på rösten att jag varit sjuk under veckan och fortfarande var lite förkyld! Med andra ord: ännu värre än vanligt att höra sig själv inspelad! 😉 

Blessings!
/David 


En reaktion på ”Längtans oändliga kraft (mp3)

  1. Halleluja! Jag har även börjat tänka i dessa banor på slutet. Kanske gjort det nån gång förr men inte så här ingående. Alla saligprisningarna i bergspredikan t.ex. handlar om hunger, törst och längtan. Många av psalmerna. Ibland positiv förväntan och ibland beskrivs förtvivlans djupa längtan. Jag är glad att jag inte är nöjd. Vore jag helt nöjd och mätt så skulle jag inte vilja utvecklas mera som människa och i Guds ord får vi lära oss att vi ska vara på väg till himlen och arbeta på vår frälsning hela livet fram till dess.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s