Ungdomsverksamhet i Guds kärlek & kraft | del 1: Inledning

Hur ser en ungdomsverksamhet ut där Gud är i centrum? Är det möjligt att resa upp en ung generation som lever i Guds kärlek & kraft? När jag & min fru Julia började som ungdomspastorer i Brickebergskyrkan hösten 2008 ekade dessa frågor inom oss. Vi längtade efter en ungdomsverksamhet där Gud är i centrum på riktigt, inte bara på pappret. Där bönen, tillbedjan, Gudsmöten, Guds närvaro & Guds handlande är mittpunkten allt annat kretsar kring. Vi drömde om en verksamhet där inte events, häftigt ljus, rökmaskiner, talkshows, relevanta aktiviteter m.m. är det som drar ungdomarna, – utan Gud själv och hans fantastiska gärningar. Vi har inget emot dessa andra saker, men ville bygga på ett annat sätt. Naturligtvis fokuserar vi även på andra områden. Vi tycker ledarskap, strukturer, relevanta aktiviteter m.m. är avgörande för ett bra ungdomsarbete. Att ge Anden utrymme att verka är bara en liten del av att bygga ungdomsverksamhet. Men hela denna bloggserie kommer att handla om denna lilla men viktiga del! 😉

Vad är egentligen en ungdomsverksamhet i Guds kärlek och kraft? Här är min definition:

  1. En u-verksamhet där ingenting är viktigare än Relationen till Gud
  2. En u-verksamhet där Guds närvaro är påtaglig
  3. En u-verksamhet där ungdomar blir fyllda & genomsyrade av den helige Ande
  4. En u-verksamhet där mirakler sker regelbundet
  5. En u-verksamhet där Andens gåvor är i funktion
  6. En u-verksamhet där den Gud är och det han gör är i centrum

Visionen för ungdomsverksamheten i Brickebergskyrkan är:

Vi vill vara en ung generation som lever i Guds kärlek och kraft.

Att leva i Guds kärlek innebär att vara barn till Fadern, ta emot hans kärlek och att älska och betjäna andra människor.Vår förståelse av vad det innebär att vara en ungdomsverksamhet i Guds kärlek är alltså större än Andens verk, men vi väljer att begränsa fokuset i bloggserien till Andens konkret övernaturliga verk i våra liv. Det står i Rom 5:5 att den helige Ande ingjuter kärlek från Fadern i våra hjärtan. Anden ger oss kärlek, frid, glädje, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet och självbehärskning (Gal 5:22-23). Anden är den som gör Guds kärlek verklig för oss. Förutom att verka inom oss så verkar Anden även genom oss. Han vill ge oss kraft och gåvor som hjälper oss att förvandla världen. I en ungdomsverksamhet i Guds kärlek & kraft kommer Anden både förvandla ungdomars hjärtan och utrusta dem med kraft.

De senaste åren har Gud överträffat våra förväntningar. Varje år har ca 100 personer blivit helade, många har haft livsförvandlande möten med Gud, ungdomar dras till Kingdom Culture eftersom Anden tydligt gör saker där, vi har unga som ser människor beröras av Jesus på Örebros gator, flera av våra ungdomar tycker bön & tillbedjan är det mest spännande som finns och många blir utrustade med Andens kraft & gåvor. Men tro mig…vi är verkligen INTE en perfekt ungdomsverksamhet! 😉 Vi har gjort och gör många fel, kan förbättra hundratals saker och vill alltid se mer frukt än vad vi gör. Vi vill inte försöka lansera Brickebergskyrkans ungdomsverksamhet som någon slags modellverksamhet. Vi har bara kommit en liten bit på väg, men vill dela med oss av den erfarenhet vi har.

Jag vill alltså i bloggserien ge praktiska verktyg och tips utifrån hur vi har gjort. Det jag kommer att dela är verkligen ingen magisk modell. Men jag hoppas det jag delar kommer bli till hjälp för dig. Jag kommer att ha en tydlig ledarinriktning, men tror att alla som på något sätt kommer vara aktiva i Guds församling kan ha nytta av innehållet. En del av innehållet är egentligen lika relevant för hela församlingen, – inte bara för ungdomsverksamheten.

Innehåll:
del 1: Inledning
del 2: Varför är Anden så viktig?
del 3: Sök själv Guds kärlek & kraft!
del 4: Förmedla Anden genom handpåläggning
del 5: Utforma Gudsorienterade samlingar
del 6: Skapa en vittnesbördskultur
del 7: Andens gåvor – utrusta & praktisera
del 8: Kraftevangelisation
del 9: Teologiska grundpelare för karismatisk kristendom
del 10: Identifiera & träna dina tre & dina tolv
del 11: Diken & fällor
del 12: Att hålla kursen
del 13: Avslutande tankar

Blessings!
/David


6 reaktioner på ”Ungdomsverksamhet i Guds kärlek & kraft | del 1: Inledning

  1. Du får inte tesa så här! Nu vill jag ju läsa allt nu 😀 är taggad på allt du kommer skriva ;D

  2. Jag trivs bra med att vara 36 år och bara EN sak skulle få mig att vilja bli tonåring igen och det är för att få vara med i erat gäng. 🙂
    Det som händer hos er verkar ju vara helt fantastiskt! Keep up the good work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s