Ungdomsverksamhet i Guds kärlek & kraft | del 3: Sök själv Guds kärlek & kraft!

Det existerar inga genvägar. Det finns inga formler eller trix. Vill du bygga en ungdomsverksamhet där den helige Ande verkar på ett tydligt sätt så behöver du själv söka och ta emot Hans kärlek & kraft över ditt liv!

“Och där ni går fram ska ni predika: “Himmelriket är nu här.” Bota sjuka, uppväck döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva, ge som gåva.” (Matt 10:7-8)

Vi kan bara ge vidare det vi själva tagit emot. Det var därför Jesus inte ville att lärjungarna skulle påbörja missionsuppdraget innan de tagit emot övernaturlig kraft från ovan (Luk 24:49). Han visste att de inte kunde reproducera något de inte hade. Anledningen att människor blev helade av Petrus skugga var för att Anden överskuggade honom. Detta kan vara ganska obekvämt för oss! Vi är vana att kunna läsa oss till saker eller prestera saker i egen kraft. Som jag kommer gå igenom senare i bloggserien så finns det mycket vi kan göra – men ingenting är viktigare än att vi som ledare själva låter Duvan landa och bli kvar på vår axel. Gud gör oss 100 % beroende av honom…och det är bra!

Jag började längta efter att se Anden verksam långt innan min längtan besvarades. Men det var först efter 5,5 års sökande som det blev en verklighet i mitt eget liv. Först då började Anden verka med kraft genom mig så att andra blev välsignade. Nu vill jag ge dig de nycklar jag önskar att jag själv hade haft när jag började söka. Då hade jag förmodligen inte behövt vänta så länge! 😉

1. SÖK IVRIGT!

”Follow the way of love and eagerly desire gifts of the Spirit…” (1 Kor 14:1)

De svenska översättningarna missar tyvärr att återge grundtextens innebörd. Paulus skriver att vi med våldsam nit och passion ska söka Andens gåvor. Längtan är en av himlens valutor. Längtan är vårt inres bländaröppning som avgör hur mycket ljus Gud kan låta stråla genom oss. Det handlar om att inte passivt vänta på att Gud ska överaska oss med kraft, utan ivrigt be honom om mer och söka på alla sätt vi kan. Berätta för Gud vad du längtar efter och ta tid och be honom om mer kärlek och kraft. Vill du veta mer om just längtan? Lyssna online eller ladda ned min predikan om ”Längtans oändliga kraft” HÄR!

2. PRAKTISERA & TA RISKER!
Learning by doing. Vi tänker ofta att nyckeln till att lära oss saker är att läsa på. Det är viktigt, men minst lika viktigt är det att agera och öva. Vill man bli fotbollsproffs räcker det inte att läsa böcker om fotboll och titta på ligamatcher. UT MED BOLLEN I GRÄSET OCH SPARKA PÅ BARA! 🙂 Samma sak gäller Andens kraft & gåvor. Börja inbjud Anden att fylla människor som du ber för. Öva dig på att lyssna in Guds röst och dela profetiska tilltal. Om någon är sjuk/skadad så erbjud förbön. Mod & lydnad är viktiga ingredienser i vårt sökande efter Andens kraft. Vi visar Gud att vi menar allvar och bryter igenom barriärer inom oss själva. John Wimber fick be för hundratals innan han började se människor bli helade (som tur är behöver vi sällan vänta så länge!).

3. HANDPÅLÄGGNING & HOTSPOTS
Paulus uppmanade Timoteus att låta den nådegåva komma till användning som han fått genom Paulus handpåläggning (2 Tim 1:6). Moses samlade ihop 70 ledare och Gud tog av den Ande som vilade över Moses och överförde den till de andra (4 Mos 11:25). Faktum är att de flesta jag möter som fungerar i Andens kraft säger att genombrottet kom när någon som redan fungerar i sådan tjänst bad för dem. Man kan spåra hur de flesta väckelser spridit sig över världen genom handpåläggningskedjor. Mina två viktigaste genombrott skedde när olika personer lade händerna på mig och bad. Så sök upp människor som har Andens kraft över sina liv och be dem be för dig! Jag kommer att gå in mer utförligt på handpåläggning i nästa del i bloggserien.

Vad menar jag med hotspots? Genom kyrkohistorien har det alltid varit så att en bönegrupp, församling eller grupp människor erfarit Andens förnyelse och sedan blivit en oas som andra besökt för att beröras och sen i sin tur sprida elden vidare. Så besök sammanhang där Anden verkar! Förr eller senare kommer du att beröras och själv bli en väckelsespridare. När folk kom till tro i Samarien reste apostlarna dit för att lägga händerna på dem så att de skulle uppfyllas av Anden. De som bär Andens kraft har alltid förmedlat den vidare till andra. Det är så Gud oftast väljer att verka.

Jag tror vi ibland tänker såhär: ”Gud är överallt. Vill han göra något i mitt liv så kan han göra det i mitt vardagsrum eller i min församling.” Det låter både ödmjukt och fint men är fel. Kyrkohistorien lär oss annorlunda. Låt oss ta Pingstväckelsen som ett exempel. Anden faller över Azuza Street. Människor från hela världen som längtar efter att erfara samma sak reser dit och blir berörda. När de återvänder till sina egna sammanhang sker samma saker där. Hade resten av världens kristna stannat hemma och besökt sin egen församlings Gudstjänster hade det som skedde på Azuza inte spridits över hela världen. Gud älskar att göra oss beroende av varandra! Han låter ofta det han gör förvaltas och spridas genom människor. Som Bill Johnson brukar säga:

If signs and wonders don’t follow you, follow them until they follow you!

Tips på sammanhang:

  • New Wine Sverige. Allt de gör är bra! Det finns flera personer och församlingar som är kopplade till dem på olika sätt.
  • Om Catch the Fire anordnar något i Sverige eller Norge så brukar det vara riktigt bra.
  • Har man möjlighet att resa så rekommenderar jag Bethel Church i Kalifornien.
  • En gång i månaden har vi ett möte främst riktat mot ungdomar & studenter som heter Kingdom Culture. Många blir utrustade med kraft och får starka Gudsmöten där.
  • Det finns förstås mängder av kristna över hela landet som tjänar i Andens kraft!

4. HiTTA EN MENTOR!
Hittar du någon som tjänar i Andens kraft och som du ser upp till, så fråga om du inte kan få bjuda på fika/lunch någon dag! 😉 Ställ dina frågor och be om råd och vägledning. Även om personen bara har möjlighet att träffa dig 2 gånger om året så kan den tiden vara oerhört betydelsefull. Att få ta rygg på någon som har gått före är helt fantastiskt!

5. UPPTÄCK DiN SANNA iDENTITET!
Det är svårt att ta emot Guds kärlek om du tror att Gud är arg och besviken på dig. Lika svårt är det att fungera i Andens kraft om vi inte förstår vilken auktoritet och ställning vi har som Jesu efterföljare. Sanningen är att vi är Guds älskade barn som är kallade att förmedla Guds vilja till jorden. Vi upptäcker våra sanna identitet genom att läsa Bibeln och kristen litteratur. Klicka HÄR för att öppna eller ladda ner en lista med Bibelns beskrivning av vem du är! Två bra böcker som beskriver våra identitet med lite olika fokus är The supernatural ways of Royalty av Kris Vallotton och When heaven invades earth av Bill Johson.

Gud välsigne dig i ditt sökande efter mer!

Blessings!
/David


En reaktion på ”Ungdomsverksamhet i Guds kärlek & kraft | del 3: Sök själv Guds kärlek & kraft!

  1. gaah vad jag älskar dina inlägg! Går inte att undvika att bli uppmuntrad och taggad! wihooo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s