What do you see? #gudivardagen

Låt er uppfyllas del 1Låt er uppfyllas av Anden (Ef 5:18). Predikade i lördags på #kck13 om hur vi låter oss genomsyras mer av den helige Ande. Ett av tipsen var att uppmärksamma Guds närvaro i vardagen. Att regelbundet rikta sitt inre mot Honom. Jag försöker att göra detta vid dagens alla skiftningar, med andra ord: när jag kliver på bussen, går av bussen, går in i en affär, går in i Viktoriaskolan där jag jobbar, kommer hem, går på toa, när jag vaknar mitt i natten etc. Det handlar om att på ett konkret sätt sätta Guds rike först och sätta Guds närvaro först. Det handlar om betrakta Guds närvaro som en värdefull pärla som är värd vilket pris som helst (Matt 13:44). Målet är att ha Gud med i medvetandet och vara genomsyrad av Anden dygnet runt. Det är en myt att det är superglamoröst att leva genomsyrad av Anden. 🙂 Faktum är att det är väldigt vardagligt och handlar om fokus och små beslut samtidigt som vi är mitt i livet. Om vi uppmärksammar Guds närvaro vid dagens alla brytningar så bör vi få minst 20 tillfällen varje dag att få rätt fokus och genomsyras av Anden. 

Vi kan känna Guds närvaro på olika sätt:

  1. Vi bara vet att han är nära
  2. En inre känsla såsom frid, glädje & kärlek
  3. Fysiskt i kroppen
  4. Inte alls

Oavsett vad så kommer Guds närvaro i våra liv öka och vi kommer att bli mer genomsyrade av Anden om vi regelbundet riktar vårt inre mot Honom och låter Honom uppfylla oss. Guds närvaro har en substans och är inte beroende av att vi känner den. Med tiden så lär vi oss att uppmärksamma Guds på kortare tid. Klicka här om du vill veta mer om Guds närvaro!

THE ULTIMATE QUEST
Jag vill UTMANA DIG att haka på mig i EN QUEST efter mer av Guds närvaro! Efter ett liv där man är medveten om Gudsnärvaro 24/7. Ibland är det viktigt att fatta ett beslut och överlåta sig till någonting. Att gå med i questen innebär helt enkelt att du försöker börja uppmärksamma Guds närvaro vid dagens brytpunkter!

Då och då kommer jag att posta bilder på facebook, instagram, twitter och här på bloggen från vardagssituationer där jag och andra uppmärksamma Guds närvaro och låter oss uppfyllas. Jag har redan fått några bilder från andra som kommer att ingå i bildserien. ”What do you see?” är frågan som återkommer på bilderna. Poängen är att vi ofta inte ser de möjligheter vardagen erbjuder att connecta med Gud. Jag tror det går att få ”nya glasögon” och se vardagen på ett nytt sätt – där allt är en inbjudan till relation med Honom. Alla bilder kommer jag att koppla till hashtaggen #gudivardagen, så att de går att finna på ett antal sociala nätverk. Om du vill kan du bidra till bildserien genom att maila bilder till davidwellstam@gmail.com Du kan naturligtvis vara med i questen utan att bidra med bilder.

Micael Grenholm filmade hela min predikan (utom den högst oseriösa punkten om järven då han bytte batteri) om att leva i mer av Guds närvaro på #kck13:

Vill du haka på? 😉

#gudivardagen

Blessings!
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s