Den osynliga verkligheten | del 1: Introduktion

Den osynliga verkligheten design.001Att börja skriva en bloggserie om den osynliga verkligheten känns ärligt talat övermäktigt. Anledningen är att den genomsnittlige kristna svensken är så svältfödd på undervisning på detta område att det är svårt att veta var man ska börja. Vi är mer påverkade av västerländsk rationalism än vad vi tror. Från stunden vi föddes har vi matats med tankar som nedvärderar övernaturliga dimensioner av tillvaron. Tanken på Gud är inte lika svår – han finns där uppe någonstans. Det är svårare för oss att acceptera att det parallelt med vår fysiska och mätbara värld finns en lika osynlig värld med osynliga invånare. Denna dimension av tillvaron är lika verklig, men kan inte mätas och vägas. Att denna dolda del av vår verklighet dessutom skulle påverka vår vardag kan kännas både konstigt och skrämmande för oss, även om vi vet att Bibeln talar om sådana saker.

Det största problemet kanske är att kyrkorna generellt är tysta på det här området. Få förkunnare förnekar eller argumenterar emot denna aspekt av tillvaron, men många tiger ihjäl den med sin tystnad. När man börjar tala om dessa saker är därför en vanlig reaktion:

*besvärad min* ”Alltså, det är ju viktigt att det inte blir för mycket fokus på dessa saker, kan vara farligt. Finns ju så mycket andra saker man kan prata om. Undervisar vi om änglar riskerar vi att skymma Jesus. Det är också viktigt att inte prata om saker som kan uppfattas som konstiga eller extrema.” 

Jag förstår dem och klandrar dem därför inte. Har man mötts av total tystnad om detta i 30 år som kristen och för första gången hör mer ingående undervisning så upplever man allra minsta som för mycket. Eftersom vår inre våg snedjusterats från början och ligger på minus så upplever vi nollpunkten som obalanserad! 🙂

Det är just bristen på undervisning på detta område som driver mig att skriva. Jag har under olika perioder djupdykt i frågor som berör den andliga verkligheten och känner mig nu manad att förmedla det vidare. Låt mig ge dig några anledningar till varför jag tror att denna undervisning är så viktig:

  • De områden kyrkan inte talar om ger utrymme för New age och annan andlighet att vinna mark i vårt land
  • Vi har större möjlighet att göra det som Fadern gör om vi ser in i det fördolda
  • Rädsla för änglar blockerar möjligheter för Gud att välsigna och hjälpa
  • De människor som har gåvan att skilja mellan andar tror att de är galna eller stöts ut när de delar vad de urskiljer
  • Okunskap om befrielsetjänst lämnar människor med demoniska problem utan hopp om hjälp

Så här kommer bloggserien att se ut:

1. Introduktion
2. Tre dimensioner av tillvaron
3. Änglar
4. Demoner
5. Gåvan att skilja mellan andar
6. Q & A

Hoppas du vill utforska dessa saker tillsammans med mig! 🙂
Du är naturligtvis välkommen att ställa frågor, dela tankar eller komma med invändningar.

Blessings!
/David


3 reaktioner på ”Den osynliga verkligheten | del 1: Introduktion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s