En lärjunges brinnande hjärta (mp3)

En lärjunges brinnande hjärta design.020Under senare delen av 2013 arbetade jag mycket med en undervisning som jag kallar ”En lärjunges brinnande hjärta”. Jag kände inspiration från ovan att försöka förmedla en utmanande men sund undervisning om hur vi prioriterar vår tid och hanterar det massiva utbud av underhållning som finns idag. Tidigare  har vissa hamnat i ett legalistiskt dike där det är synd att gå på bio och vara ute efter nio. Idag skulle jag säga att vi är rädda för att hamna tillbaka i det legalistiska diket, och därför snavar ner i det motsatta. Undervisning om dessa saker är sällsynt, och jag tycker mig se att det har fått negativa konsekvenser.

Min tes är att Kristendomen handlar om våra hjärtan. Så länge vi älskar Gud och människor är vi på väg åt rätt håll. Men vad innebär det egentligen att älska Gud? Innebär det att han är nr 1 på någon teoretisk topp 5 lista? Jag tror att älska Gud handlar om att han finns i mina tankar, att jag är trogen även när det inte känns så mycket, att jag i alla fall regelbundet har känslor för Honom, att mina prioriteringar visar att jag älskar honom och att jag har en längtan efter honom och det som rör Guds rike. Om vi inte bevarar våra hjärtan så tror jag att det som finns i världen riskerar att dominera våra tankar, våra känslor, vår prioritering och vår längtan.

Mp3-filen är från ett morgonseminarium på nyårslägret XL på Hjälmargården, – ett läger från 16 år och uppåt. Jag går där grundligt igenom (undervisningen är hela 1 h 20 min) detta ämne från olika vinklar.

Ladda ner eller lyssna online 
En lärjunges brinnande hjärta
(filen finns förstås även under ”Mp3-undervisning” på bloggen)

Kommentera gärna om du har frågor eller invändningar! 🙂

Blessings!
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s