Ny syn på tjänstegåvorna

*host host*
Jag ehm…har gjort en ny…bedömning, typ.

Nej, till skillnad från SJ:s byrådirektör i klassiska ”Stinsen brinner” så skäms jag inte över att jag har ändrat mig. Jag försöker att alltid undersöka olika frågor och ämnen så noga som möjligt innan jag bildar mig min egen uppfattning. Samtidigt försöker jag våga förbli öppen och åter igen granska saker när jag stöter på nya synsätt. När jag 2013 ville utforska tjänstegåvorna så läste jag ett antal böcker i ämnet och tog del av olika perspektiv, som visade på olika nyanser i frågan. Tyvärr utgick de alla från just den grundpremiss, som jag allt mer senaste åren kommit att ifrågasätta, och nu i våras ändrade åsikt om.

Jag har tagit del av ett nytt fräscht synsätt, som jag tycker fullständigt revolutionerar tanken på tjänstegåvorna. Detta synsätt innefattar stora delar av det som t.ex. David Cartledge, Peter Wagner, David Petts och Bethel Church undervisar om tjänstegåvorna, men ger en bredare bild och skiljer sig på en avgörande punkt.

Kommande veckor kommer jag därför att ta bort hela bloggserien, och sedan lägga upp en rejält uppdaterad version, ett blogginlägg i taget. En del av det existerande materialet är bra och kommer vara kvar, men alla inlägg kommer få mer stoff och fördjupas betydligt. Och som sagt, – en grundläggande premiss som löper genom alla inlägg kommer se helt annorlunda ut. Om du läst min förra undervisning så vill jag verkligen uppmuntra dig att läsa den nya versionen. Har du inte tidigare valt att utforska tjänstegåvorna så kanske det är dags? 😉

Stay tuned!

Blessings
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s