Du är världens ljus!

Jesus är världens ljus (Joh 8:12). Det har vi inga problem med. Jesus är mäktigast, smartast och godast. Men som vanligt vänder Jesus på det hela och chockerar efterföljare i alla tider när han säger: ”Ni är världens ljus!” (Matt 5:14). Det uttalandet har vi ofta lite svårt för. Vi har länge tänkt att ju obetydligare och värdelösare vi är, desto viktigare och större blir Gud. Som tur är inser allt fler att Gud inte hotas av sina barn, utan har valt att till stor del förmedla sin vilja på jorden genom människor. Jesus sa: ”Medan jag är i världen, är jag världens ljus” (Joh 9:5). När Jesus hade använt sin returbiljett till himlen lämnade han inte jorden åt sitt öde: han lämnade den i församlingens händer. Då var den liten och obetydlig som ett senapsfrö, men potentialet att bli ett världstäckande träd som människor söker sig till fanns där. Vi är världens ljus! Vi är vandrande ljuspelare, bärare av himlens ljus i en mörk värld.

Jesus säger några verser senare: Göm inte ert ljus! (Matt 5:15). ”Vaddå, det är väl klart man inte gör!” är lätt att tänka. Men faktum är att det är precis vad vi kristna ofta gör. När man tänder en lampa i ett mörkt rum blir det ingen lång argumentation. Det blir ljust. När Jesus kommer måste satan fly. Satans strategi är därför att få oss att gömma vårt ljus, för om vi börjar låta vårt ljus lysa kommer mörkret att fly där vi går fram. Striden är alltså om vår frimodighet. På en skola kanske det finns 50 kristna. Det är mer än nog för att skaka om hela skolan. 50 personer som Jesus säger är världens ljus! Tyvärr så låter vi ofta inte vårt ljus skina när vi är på mörka platser, utan bara i kyrkan. IT’S TIME TO GO PUBLIC!!!

Vad innebär det då konkret att låta Hans ljus lysa igenom mig? Att jag är slösaktigt kärleksfull mot alla! Att jag uppmuntrar, tröstar och inkluderar. Att jag pratar om den Gud som jag älskar. Att jag inom mig ber för min omgivning. Att jag inbjuder människor att få erfara Guds närvaro genom handpåläggning. Att jag lyssnar in Guds tilltal och förmedlar dem till andra. Att jag tar varje tillfälle att be för skador och sjukdomar.

En av våra ledare satt nyligen på ett tåg och läste Bibeln och hamnade i samtal med en man. Det slutade med att hon fick be för hans cirkulationsproblem i armen. Han kände Guds kraft gå igenom armen och problemen försvann omedelbart!

Jesus: “Låt ert ljus lysa inför människorna!” (Matt 5:16).
It’s time to go public…

Blessings!
/David


4 reaktioner på ”Du är världens ljus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s