Glad och positiv!

När Israels folk vandrade genom öknen var det tydligen ett evigt gnällande! (2 Mos 15:24, 16:2, 16:8) Trots att Gud gång på gång övernaturligt försåg dem med vad de behövde och hans härlighet ofta var visuellt närvarande så hängde deras mungipor längs knäna. Jag är själv ganska duktig på att se molnet på en i övrigt klarblå himmel och orosmomentet mitt i glädjande omständigheter. Kände hur Gud utmanade mig när jag läste ”Compelled by Love” av Heidi Baker nyligen.

Hon berättar om pastor Supresa i Mozambique. Han skulle åka för att besöka de troende på en plats, då hans bil stannade längs vägen. Han valde att fortsätta och gick 8 timmar i ösregn bärandes på ett bildäck. Hela vägen sjöng han och tillbad Gud. När han kom fram sa han: “Prisa Gud, jag är så glad att få vara här med er!” En välkänd predikant sov med Supresa under bar himmel en natt. Supresa sa: ”Du är van Holiday Inn, detta är Holiday Out. Du är van 5-stjärniga hotell, titta på himlen, detta är ett miljonstjärnigt hotell!!”

Ett resultat av Andens närvaro i våra liv är glädje! (Gal 5:22) Helige Ande, hjälp oss att leva i glädje och tacksamhet. Hjälp oss att hoppas på det bästa och inte sträva efter den glädje som världen ger. Lär oss att vara nöjda med det vi har, men hungrande efter mer av Dig! Jesus, förlåt oss för att vi är så eländigt bortskämda!

Att gott från Gud!
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s