Nycklar till ett liv i Andens kraft – del 2: Längtan

Ibland tänker vi ungefär såhär: ”Gud vet var min postlåda bor, – om han vill ge mig en av Andens gåvor så gör han det.” Det kan låta fromt och ödmjukt, men är FEL!!! ”Sök ivrigt Andens gåvor” uppmanar oss Paulus (1 Kor 14:1). Den grekiska grundtexten använder här ett ord som vi får engelskans zealously ifrån – att med våldsamt passionerad och målinriktad iver sträva efter något! Andra nyckeln till ett liv i Andens kraft är längtan.

Andens gåvor är inga medaljer man får som belöning om man varit en duktig kristen. Gud ger sina gåvor till dem som är villiga. Han söker dem som inser att de behöver övernaturlig hjälp för att bli farliga. ”Den mätte avvisar den finaste honung, den hungrige tycker allt beskt är sött” (Ordspråksboken 27:7). Det är de som är törstiga som finner vatten. Jesus säger att det är de som ”hungrar och törstar efter rättfärdighet” som blir välsignade. Andlig hunger är en av himlens valutor. Längtan bildar en öppning som Gud kan ösa allt sitt goda igenom! Som någon sa: ”You can have as much of God as you want.”

Säg då & då till Gud att du vill ha mer av hans kraft över ditt liv. Formulera din längtan och be den helige Ande att ge dig en längtan som inte slocknar. Bestäm dig för att kraftlöshet inte är normalt för en kristen! Sök passionerat Andens gåvor i bön och förbön & handpåläggning! Studera relevanta Bibelställen och de som gått före på det området!

Jag har tyvärr märkt att det inte alltid är politiskt korrekt att längta efter mer kraft. Kristna kan börja skruva på sig, diskret försöka balansera upp det man just sagt – t.ex. genom att betona ödmjukhet och att vi alla behöver varandra. Längtar man efter att Andens kraft ska flöda genom sitt liv har man ju förstås storhetsvansinne! =) Att längta efter mer kunskap eller Andens frukt är dock helt okej! Det finns ett talesätt om att söka Guds ansikte och inte hans händer. Som tur är behöver man inte välja, – man kan söka båda! Och inför vems ansikte är man förresten när man söker Guds händer?

Våga precis som Paulus att ivrigt söka Andens gåvor. Kom ihåg att Gud längtar mer än vad du gör efter att du ska leva i kraft!

Blessings!
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s