Gatuevangelisation for dummies! – del 1: Intro

Photoshop for dummies. Economics for dummies. Weight loss surgery for dummies. Dog training for dummies. Retired Racing Greyhounds for dummies. Raising chickens for dummies. Solar power your home for dummies. Googlade lite i ämnet och insåg att det finns extremt många ”for dummies” böcker. Så varför inte Gatuevangelisation for dummies?!

Sen i början av sommaren har ca 12 vanliga svenssons blivit helade på Örebros gator. Ca 7 personer har upplevt Guds närvaro och beröring på ett tydligt sätt. Förra veckan fick Albin Lundkvist, en av våra teamare, be för fyra personer som kände Gud röra vid dem. En av dem började nästan gråta och uttryckte att Gud nog finns trots allt. Strax innan det blev en muslim helad i nacken och ryggen efter förbön. Vi tror att Jesus kallar oss att demonstrera evangeliet med kraft. ”Och där ni går fram ska ni predika: “Himmelriket är nu här.” Bota sjuka, uppväck döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva, ge som gåva.” (Matt 10:7-8)

Det finns flera olika sätt att evangelisera:

  1. Presentation evangelism. Att genom ord förklara, berätta och vittna om evangeliet.
  2. Presence evangelism. Att genom handlingar och kärlek visa på Jesus.
  3. Power evangelism. Att genom Andens kraft visa att Gud existerar och är god.

Alla dessa 3 är viktiga och är som bäst när de kombineras. Den modell som jag kommer att gå igenom steg för steg i denna inläggsserie börjar med sätt nr 3 och slutar med sätt nr 1. Efter att personen fått en övernaturlig erfarenhet väcks ofta en nyfikenhet efter att veta mer om Jesus. Oavsett om personen blir helad eller börjar följa Jesus så ska personen vi mött känna sig älskad.

Gud är en Pappa som längtar efter att få återförenas sina bortsprungna barn. Hans hjärta brinner för varje människa. Han är vad alla inne innerst inne längtar efter. Han är svaret på alla frågor och alla problem. Vi går aldrig ut för vår egen skull, – för att fylla kyrkorna eller visa att vi minsann har rätt. Vi går ut för Guds och andras skull.

Stay tuned! (nästa del kommer på söndag)

Blessings!
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s