Gatuevangelisation for dummies – del 2: Att våga ta steget!

Jag har alltid hatat evangelisation. Av alla saker jag varit rädd för (sprutor, mörker & CSN-blanketter) så har evangelisation alltid toppat min skräcklista. Hade jag varit med i Fear Factor på tv, så skulle jag förmodligen fått evangelisera. Samtidigt har jag alltid längtat efter att dela med mig av min tro. Ibland utifrån skuldkänslor. Ibland utifrån nöd. Nu för tiden utifrån en längtan att Faderns kärlek ska finna människor. Under min tonårstid prövade jag på klassisk bullutdelnings-evangelisation och även att gå runt och försöka samtala med människor om Gud. Jag kände mig aldrig särskilt bekväm med något av dem.

Så när jag i början av sommaren beslutade mig för att ta död på min inre fegis och pröva på kraftevangelisation så stod Fruktan & Blyghet och trängdes utanför min dörr. När jag låg i sängen och bad så dök ett antal uppmuntrande sanningar upp  i mina tankar. Som tur var visste Gud hur jag våndades. Jag tror sanningarna kan hjälpa även dig! Låt inte jante-lagen lura dig att det inte är sant. Bibeln har inte mycket till övers för jante. Läs långsamt igenom dem. Visualisera dem. Be Gud att uppenbara dem för dig.

 1. Jag är världens ljus. Jag är en vandrande ljuspelare som strålar Himlens ljus omkring mig! (Matt 5:14)
 2. Den helige Ande är i mig som en flod och väntar på att få strömma till andra!
 3. Jag har ”Jesus inside”. Inom mig finns lösningen på alla problem människor har!
 4. Jag har änglar runt omkring mig som kommer hjälpa mig och röra vid dem jag möter!
 5. Varje människa är Guds barn som inte hittar hem utan min hjälp. De vet inte att de har en himmelsk Pappa som älskar dem. Se dem genom Hans ögon!
 6. Alla människor vill att jag ska ta kontakt med dem…egentligen! Jag är inte ute för min skull, jag är ute för deras skull. De behöver Jesus & vill innerst inne lära känna honom. Jag kommer med nyheterna om att de har miljarder på bankkontot utan veta om det!
 7. Jag har rätt och de har fel! Vi känner oss ofta i underläge och som ”the odd ones”. Sanningen är att vi har funnit livets mening och sanningen. Vi möter människor med kärlek och ödmjukhet, men är själva trygga och övertygade i vår tro. Gud + en troende är alltid i majoritet! =)
 8. Jag behöver inte kunna det här med gatuevangelisation. Jag lär mig genom att göra det. Jag kommer att bli bättre och bättre på det, och trivas mer och mer med det!
 9. Jag behöver inte känna någon press att redovisa resultat (antal helade & frälsta). Fadern är glad och stolt när vi försöker. Himlen festar hårt när Guds barn är ute och evangeliserar! Han har kallat oss att gå. Människors respons kan inte vi kontrollera.
 10. Jag är älskad av Fadern! Hans kärlek ger mig kärlek till andra. Kärlek kan driva oss bortom vår rädsla. Anfaller en stor galen hund en igelkott går jag inte emellan, anfaller samma hund mitt barn kastar jag mig emellan. Kärleken besegrar all fruktan!
 11. Jag är död! “Jag är korsfäst med Kristus, och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig.” (Gal 2:19). Jag har gett allt till Jesus, så jag har ingenting att förlora! Som Heidi Baker säger: ”God wants to kill you!” Jag vill dö bort från stolthet och människofruktan.

“If anyone is looking for love, If you´ve been searching for love, come with Me, take up your cross, deny yourself, forget your faults and run, run with Me, cause you were made for wholeheartedness, you were made for Someone greater, Someone bigger, so follow Me and you´ll come alive, when you learn to die.” (Misty Edwards)

“Teach me how to die, so I can live for You” (Nic & Rachael Billman)

Ta steget! Säg farväl till din inre fegis!
Det är dags att gå på vatten.

Blessings!
/David


En reaktion på ”Gatuevangelisation for dummies – del 2: Att våga ta steget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s