”Det ni har fått som gåva, ge som gåva”

Om jag skulle besluta mig för att öppna dansstudio, återvinningsstation eller snäcksamlingsinstitut för personer med helt eller delvis nedsatt hörsel så skulle mina vänner förhoppningsvis stoppa mig. Varför? För att jag inte har en gnutta dans i kroppen att lära ut. För att jag sällan själv orkar rengöra komposthinken. För att jag inte är intresserad av snäckor och saknar kunskap om hur man undervisar hörselskadade. Skämt åsido. Vet du vad jag tycker är nästan lika roligt? Tanken att kristna som inte tagit emot Andens kraft effektivt ska kunna utbreda Guds rike!

1 Jesus kallade till sig sina tolv lärjungar och gav dem makt att driva ut onda andar och bota alla slags sjukdomar och plågor. [Jesus sa]: 8 där ni går fram ska ni predika: Himmelriket är nu här. Bota sjuka, uppväcka döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva, ge som gåva.” (Matt 10:1,8)

Ofta läser vi bara vers 8 och missar vers 1 där Jesus utrustar dem för sin uppgift. Innan Jesus sände lärjungarna hade han en liten impartationsamling med dem och förlöste Andens kraft över dem, förmodligen genom handpåläggning. (om du undrar vad impartation är så läs mitt inlägg: ”Nycklar till ett liv i Andens kraft del 1” under kategorin ”Andens kraft”) Jesus visste att lärjungarna inte skulle kunna utbreda Guds rike genom mänsklig vishet och förmåga. Hur stor del av  Jesu evangelisationsuppdrag kunde lärjungarna utföra utan Andens kraft? Endast 25 %! (om man slår ihop bota sjuka & rena spetälska) Hur stor procent av vår evangelisation i västvärlden går utöver vad som är mänskligt möjligt?

I vers 8 så uppmanar Jesus dem att ge som gåva vad de fått som gåva. Med andra ord: ”ni har fått kunskapen om Guds rike och smörjelsen att bota sjuka, uppväcka döda och driva ut demoner av nåd, – så ha inte med kortdragaren & kollektboxen på eran mission trip!”

Bill Johnson brukar säga: ”We owe the world an encounter with God. We are to be living God-encounters.” För att kunna förmedla Guds kärlek och kraft till människor behöver vi erfara dem själva. Vi kan inte ge något som gåva vi själva inte har tagit emot som gåva!

Hoppa inte över vers 1 i Matt 10. Hoppa i floden och sök mer av Honom!

Blessings!
//David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s