Nycklar till ett liv i Andens kraft – del 3: Just do it!

Låt säga att din dröm i livet är att bli som den Ukrainska släggkastaren Svetlana. Du läser på om släggkastning, ser filmsnuttar om hennes kastteknik, läser intervjuer med henne, tränar på gym & äter ägg och ber dagligen Gud att hjälpa dig bli som Svetlana. Men dessa saker leder dig ingenstans om du inte faktiskt börjar öva släggkastning. Bästa sättet att lära dig kasta slägga som det ukrainska underverket är att göra det. Learning by doing. (Undrar  om det finns nån släggkastande Svetlana från Ukraina.)

I min blogguide för ett liv i Andens kraft har jag hittills presenterat två nycklar:

  1. Impartation – överföring av kraft genom bön & handpåläggning
  2. Längtan

Nu är det dags för del nummer tre: ”Just do it!”

Jesus är vår förebild. Först visade han lärjungarna hur man ber för sjuka genom att låta dem iaktta honom, sen lät han dem göra det tillsammans med honom, och slutligen sände han ut dem för att göra det själva. Det hebreisk-judiska sättet att lära sig är genom praktik. Vårt samhälle är tvärtom: präglat av det grekiska tänkandet där teoretisk kunskap är det viktigaste.

För några år sedan bestämde jag mig för att jag ville bli mer profetisk. Jag började längta och be Gud om gåvan och tog varje tillfälle att söka förbön av människor som hade profetisk gåva (del 1 & 2 av min guide). Jag beslutade mig också för att börja ta risker och praktisera så mycket jag kunde. Vid den tiden läste jag på Örebro Missionsskola. Flera gånger i veckan satt jag hemma och bad Gud ge mig en person jag inte alls känner & sen ge mig något att säga till den personen som är så specifikt att det antingen är rätt eller fel! Det var spännande….lite för spännande ibland! Den inre fegisen protesterade rejält emellanåt. Men jag gjorde det under en tid och jag växte i det profetiska och blev uppmuntrad eftersom flera människor blev berörda när Gud talade in i deras liv.

Vill du se sjuka & skadade bli helade? Börja be för sjuka! Vill växa i det profetiska? Börja lyssna in över människor och dela vad du får! Vill du se människor bli berörda och uppfyllda av den helige Ande? Börja be sådana böner över människor! Ibland tänker vi att vi inte kan göra något innan Gud tydligt kallat och utrustat oss för det. FEL! Många gånger utrustar Gud när vi vågar oss ut ur båten och börjar gå på vatten. ”Men det kanske inte är min kallelse att be för sjuka?” Tänk om det är så att Gud vill veta vad du vill? När du tar steg och börjar be för sjuka så visar du Gud att du är villig och vill betjäna människor. Fortsätter du så kommer Gud att svara på din frimodighet och öka sin kraft över ditt liv. Så länge du inte ber för sjuka så behöver du ingen helande smörjelse!

John Wimber bad för ca 200 personer innan han såg någon bli helad! Efter det första genombrottet såg han tusentals. Tack och lov behöver de flesta nu för tiden inte vänta så länge!

Just do it!

Blessings!
//David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s