Tacksamhetens kraft

Om det är något vi svenskar generellt suger ENORMT på så är det tacksamhet. Att vara nöjd och tillfreds med det vi har och det som sker. Det finns alltid bättre väder, snabbare datorer, kortare köer, vackrare människor och grönare gräs! Eftersom de flesta av oss aldrig saknat något vi verkligen behöver så lever vi som om lyxbehov är livsviktiga. Vår kultur vill alltid ha större, snabbare och mer!

Tusentals människor var samlade kring Jesus. De var uthungrade och hade långt till närmaste McDonalds. Lärjungarna såg vad de inte hade. En liten pojke såg vad han hade och gav det till Jesus. Jesus tackar Gud för bröden och fiskarna och ger till lärjungarna att dela ut. Först när lärjungarna börjar dela ut maten multipliceras den. Tacksamhet och tro förlöser liv och övernaturliga genombrott! Det vi tackar Gud för blir välsignat och förmerat. Det vi tackar Gud för växer och expanderar.

Paulus skriver till församlingen i Korinth om mat som offrats till demoner i olika riter. Demoner kan ha fäst sig vid maten och orsaka problem för den som äter den. Vad är hans lösning? – Andlig krigföring? Tungotal? Bön & fasta? Nej. Paulus lösning är tacksamhet! Om vi tackar Gud för maten helgas den. Hur besegrar vi matdemonerna? Genom en liten tackbön! Bordsbön fördriver förbannelser och onda andar =)   (1 Kor 10:30-31; 1 Tim 4:5)

Jag tror att en negativ och klagande livsstil kan kväva Guds liv och välsignelser. Gud kallar oss att glädja oss över det vi har och ge det till honom så att han kan välsigna det! Gud kallar oss att genomlysa saker och situationer med Guds ljus genom tacksamhet!

Blessings!
//David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s