Varför alla dessa mirakler?

Ibland tänker vi att under och tecken inte är så viktiga. Plusmeny. Tillval. Extra. Bonus. Något för de som är intresserade av sådant. Varför består 30 % av evangelierna av mirakelberättelser? Varför kan man koppla nästan alla genombrott i Apostlagärningarna till mirakler? Varför har mirakler alltid präglat väckelser? Varför beskriver Paulus församlingens sammankomster som präglade av Andens övernaturliga medverkan? Svaret är enkelt: vi behöver mirakler! Tillåt mig att ge dig 6 anledningar till varför:

1. Mirakler visar de som ännu inte tror att Gud existerar! Varför följde stora folkmassor Jesus? Svaret finner vi i Matt 4:23-25 = mirakler! Ord & handling är viktiga för evangelisation, men de är sällan lika effektiva som en kraftdemonstration.

2. Mirakler visar människor att Gud älskar dem och att han är intresserade av deras liv! Flera gånger i evangelierna grips Jesus av medlidande för människor och resultatet är ett underverk.

3. Mirakler förnyar dem som redan är troende! Som ungdomspastor ser jag regelbundet vilken stark effekt t.ex. helanden har på de kristna ungdomarna. De blir mer övertygade i sin tro. Deras längtan ökar. De tillber med en ny glöd. Deras stolthet över Gud ökar. Deras tro ökar. De får mod att ta risker. Deras hopp växer. De får en sann Gudsfruktan. Sist men inte minst så växer deras kärlek till Gud! Det händer något med de troendes ”DNA” när de regelbundet exponeras för mirakler. (Joh 2:11; Dom 2:7,1o-11)

4. Mirakler visar oss att Guds himmelrike har landat på jorden! De är bekräftelsen på att den messianska tiden inletts. Guds rike utvidgas på jorden bl.a. genom mirakler. När Guds rike utvidgas slås Satans rike tillbaka (Luk 11:20; Luk 7:19-22; Apg 10:38).

5. Mirakler befriar människor från smärta och lidande! Gud söker människor som vill vara hans redskap för att hjälpa människor som lider och har det svårt.  

6. Mirakler påminner oss om vårt beroende av Gud! Jag kan predika, jobba med ledarskap, möta människor, utföra kärleksgärningar m.m. utan den helige Andes hjälp. Jag hoppas och tror att Anden hjälper mig med dessa saker men faktum är att jag kan göra dessa saker på egen hand. Jag kan definitivt inte bota sjuka, befria demoniserade och uppväcka döda utan Guds hjälp! Om det mirakulösa är en del av vår vardag påminns vi ständigt av vår svaghet och behov av Guds nåd.

Mirakler är inte allt, men de är extremt mycket viktigare än vad vi traditionellt har trott. Så förnya ditt sinne och börja ivrigt söka Andens kraft och gåvor! Du behöver det. Människor runtomkring dig behöver det.

Blessings!
/David


En reaktion på ”Varför alla dessa mirakler?

  1. Så sant. Jag skulle vilja lägga till en sjunde anledning (som påminner lite om anledning sex, men sju är ju ett så bra tal):

    7. Mirakler är Gudsgärningar som Han vill göra. Han gör dem i regel bara när vi öppnar upp oss för dem och tar emot dem, men vi har egentligen inte rätt att hindra Honom från att gör adem. Tar man bort det Gud gör och säger i Bibeln finns ingenting kvar, och enda anledningen till att vi betraktar den som helig är att den tillkom genom Gudsgärningar. Om nu Gudsgärningar är så viktiga i boken vi lägger som grund för våra liv måste de även vara en grund i våra liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s