Bra om Frizons bönetält! (av Micael Grenholm)

Bra av Micael Grenholm om ungdomars längtan efter Gud i bönetältet på Frizon!

Hela Pingsten

Min vän David Wellstam skrev häromdagen en fantastiskt bra bloggpost om ungdomars desperata hunger efter Gud och Hans gärningar på lägret Chili:

[Det sker] mirakler varje dag på Chililägret. Ungdomarna förväntar sig att de ska ske och att de är en del av det normala kristna livet. […] På förbönsplatsen på Chililägrets kvällandakter sker det så mycket helanden och ingripanden av olika slag att lovsången då och då behöver ta en paus för att ge plats för vittnesbörd. Det finns en kultur av förtröstan på att Jesus är lösningen på alla problem och hundratals söker förbön varje kväll.

image

Denna bild av ungdomars hunger efter mirakler bekräftades i bönetältet på Frizon, den tredje plats jag framför allt spenderade festivalen på förutom Världens tält och Virus. Här har det varit en hel del folk under alla bönepassen, men det som utan tvekan lockade mest folk var vittnesbördsmötena som Teen Challenge arrangerade

Visa originalinlägg 543 fler ord


3 reaktioner på ”Bra om Frizons bönetält! (av Micael Grenholm)

 1. Haha, jag han knappt publicera förrän du gjorde en reblogging! Du skulle varit där alltså, jag kände precis igen det du hade beskrivit från Chili. Tyvärr tycker jag inte att mirakeltörsten tillfredsställdes särskilt mycket på Frizon utanför bönetältet, möjligtvis på Gudstjänsterna i Ladan (och då syftar jag på lovsången och förbönen, predikningarna handlade aldrig om helande trots att konferensens tema var ”kroppen”). Det är gott att Bönetältet finns där, men nådegåvorna skulle kunna välkomnas mycket mer.

 2. Fråga: varför helar gud tinitus hos gamla tanter men låter små barn dö?

  Alltså barn som kristna BETT för?

  1. Mycket bra fråga! Kristna har gett lite olika svar på detta under kyrkohistorien. Några dåliga, iaf ett som är bra. Det går ut på att Gud inte är som en kosmisk Ceasar som detaljstyr allt som sker på jorden. Han gav änglar & människor frihet och gjorde därmed sann relationer och kärlek möjlig. Priset han fick betala var risk, risken att saker inte går hans väg.

   Guds vilja sker verkligen inte idag på jorden till 100%, långt därifrån. Han griper in så mkt han kan, men lyckas inte alltid utifrån olika faktorer.

   Bra att du tar exemplet när kristna bett för barnet som dog. Bön är nämligen en faktor som gör det möjligt för Gud att handla.

   Jag har gjort en bloggserie om just denna fråga kring lidande, ondska & Guds handlande där jag utvecklar din fråga och mycket mer. Onödigt att jag försöker upprepa det här fast mycket sämre! 😉

   Gå in på ”highlights” i menyraden och bloggserien heter ”Den andliga konfliktsynen”.

   Fråga gärna mer efteråt om det fortfarande känns oklart!

   Blessings!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s