Ökenperioder & Jobs bok

Häromdagen postade jag ett inlägg om ökenperioder & prövningar. Jag har redan fått några intressanta kommentarer och bra frågor. En som återkommit är Guds handlande i Jobs bok. Ofta när jag undervisar om Guds godhet eller om lidandets problem och den andliga konfliktsynen så dyker Job upp som ett brev på posten! Anledningen är att Jobs bok ger oss en beskrivning av Guds handlande som inte bara är ovanligt, utan även direkt verkar motstrida uppenbarelsen av Gud i Nya testamentet. En sak som Johannes klargör i NT är att Satan inte ens har tillträde till Guds tron längre (Upp 12:7-12). Så oavsett hur man tolkar Jobs bok så gäller den inte längre som tolkningsram för Guds handlande. Satan behöver alltså defintivt inte längre få tummen upp från Gud för att utföra sin ondska (jag menar att han aldrig behövt det). 

Här kommer länken till mitt inlägg om Jobs bok. Det är ganska långt, men verkligen värt att läsa om du är intresserad av ämnet! Min inspirationskälla för min tolkning av Jobs bok är professor & pastor Gregory Boyd. 

JOBS BOK

Blessings!
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s