Rättelse angående metall som försvann

Som jag skev i förra inlägget om konferensen så skedde mängder av helande varje dag. Gud gjorde fantastiska saker och visade gång på gång sin godhet för oss. Som alltid när jag skriver om helanden på bloggen så blir jag kontaktad av personer som tror att människorna som blir helade ljuger. Jag svarar alltid ungefär följande:

  • Människorna som vittnar har i princip alltid med sig människor som de känner. Att ljuga i en anonym främmande miljö är en sak, men det är omöjligt att ljuga inför de som vet hur det verkligen är. 
  • Det som sker på en sådan här konferens blir alltid spritt genom bloggar, mötena filmas m.m. Riktigt dåligt ställe att ljuga på!
  • En pastorskonferens är en ännu sämre plats att ljuga på, då man känner och är känd bland många kolleger.

Ett annat argument jag får höra är att man inte bör vittna om helande om man inte har läkarintyg. Problemet är att flera som blir helade inte har ett läkarintyg på sitt tillstånd innan de blivit helade, och läkarintyg efteråt säger då ingenting. Andra som blir helade känner inget behov av att skaffa intyg på sitt helande, och vill både själva och att andra ska kunna berätta om helandet i alla fall. Har de inte den rätten? Sen så berättas det i Bibeln om helanden utan läkarintyg. Jesus bad några spetälska att visa sig för prästen, eftersom det var deras uppgift att officiellt återföra dem till samhället. Notera att Jesus inte skickade dem dit för att verifiera om ett helande hade skett, som om inte det märks när spetälska helas.

Randy Clark sa under konferensen att det är bra om vi har läkarintyg på helande, gentemot det sekulariserade samhället. Jag instämmer. Men kristnas erfarenhet är att de helanden som berättas om strax efter att de ägt rum är äkta, därför så är vi inte rädda för att låta människor vittna direkt efter att de ägt rum. 

En annan anledning till att vi tryggt kan vittna om saker direkt efter att de skett är att uppgifterna kan korrigeras i efterhand. Särskilt när det skett på en ledarkonferens. Om man efteråt märker att man misstagit sig, så är man förstås mån om att berätta det, eftersom man inte vill sprida falska historier. Imorse så kontaktade mannen som vittnade om metall som försvunnit ur foten New Wine och meddelade att han uppsökt läkare. Läkaren konstaterade att metallen är kvar. Tydligen så hade metallen flyttat sig en del, så det var därför han inte kunde hitta den där den brukade vara. Eftersom att jag skrivit om metallen och även lagt upp filmen så kontaktade han även mig. 

För mig är detta ett  bra exempel på hur det fungerar i våra sammanhang. Man är mån om sanningen och är inte rädd för att korrigera det som tidigare sagts. Detta är ett friskhetstecken och gör att vi inte behöver vara rädda för att det som sägs offentligt inte stämmer. Om vi sagt att någon blivit helad och den två dagar senare är lika dålig igen, så går vi naturligtvis ut även med det.

Som sagt, det skedde mängder av helanden under konferensen och jag har hört från New Wine att människor kontaktat dem efteråt med ännu fler vittnesbörd. Naturligtvis var det olyckligt att mannen misstog sig, men sådant händer. Jag väljer att sätta mitt fokus och rikta min tacksamhet till Gud för allt som han faktiskt gjorde!

Blessings!
/David

ps. jag har naturligtvis raderat filmen från youtube och uppdaterat föregående inlägg. ds.

En reaktion på ”Rättelse angående metall som försvann

  1. Mycket bra att även detta tas upp och skrivs, höjer enöigt mig trovärdigheten att du vill skriva endast det som är sant, även inom andra områden (teologiskt) tillexempel.
    Keep upp the good work !
    Frid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s