Jonas Melin & Daniel Norburg reflekterar utifrån New Wine-konferensen

Jonas MelinBibellärare och pionjärkonsulent Jonas Melin skriver ett intressant blogginlägg om karismatisk kristendom på sin blogg. Han var inte på konferensen men glädjer sig över det som rapporterats från den. Han skriver att förnyelsevågor av Andens liv och kraft regelbundet kommit under 1900-talet, och att det är en färskvara som tenderar att stelna och falla i glömska ganska snabbt. Därför behövs ämnet ständigt aktualiseras och highlightas på olika sätt. Läs hans blogginlägg här.

Daniel NorburgDaniel Norburg, nationell ledare för New Wine och pastor i Immanuelskyrkan Malmö, intervjuades efter konferensen av Världen idags reporter Arash Asadi. Daniel påpekar att New Age & nyandlighet vunnit stor mark i Europa eftersom kyrkan på det stora hela inte har praktiserat helande såsom Jesus instruerade oss. Han menar att vi som svenskar instinktivt har svårt för de övernaturliga elementen i kristen tro. 

– Vi är starkt påverkade av ett naturalistiskt tänkande, där man förklarar bort det övernaturliga. Vi har blivit tränade i det. Det har smittat av sig till våra kyrkor också. I andra kulturella kontexter, där tron på en andlig verklighet är mer självklar, är det också lättare för kristna att be för sjuka, menar Norburg.

– Då blir utgångspositionen för att be för sjuka annorlunda, det finns en större förväntan. Därför behöver vi komma tillbaka till Bibelns världsbild och den andliga verklighet som är så tydlig där.

Hela intervjun är mycket läsvärd. Läs den här.

Blessings!
/David


2 reaktioner på ”Jonas Melin & Daniel Norburg reflekterar utifrån New Wine-konferensen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s