De andliga språken (mp3)

Andliga språken KC designFör nu snart ett år sedan visade Mikael & Agneta Hallenius mig och Julia något som förvandlade vårt sätt att tänka. Jag överdriver inte. Det har verkligen påverkat vårt sätt att se på oss själva och andra människor. Vi hade ämnet som tema under några månader med ungdomarna och de säger samma sak – de ser verkligheten på ett annat sätt nu. I sin bok ”Forma din tro efter verkligheten” så beskriver Gordon McDonalds sex stycken andliga personligheter. Varje personlighetstyp föredrar att relatera till Gud på olika sätt och har ofta svårt att förstå de andra personligheternas sätt. Poängen är att upptäcka och förstå vad McDonald kallar ”sitt eget språk”, men också att förstå andra människor bättre. Dessutom kan man faktiskt bli bättre på att tala de andra ”språken” och lära sig relatera till Gud på fler sätt, – man kan alltså bli flerspråkig! De flesta människor kan känna igen sig ganska mycket i ett eller två av språken och kan sympatisera med ett tredje. Tyvärr tenderar vi att instinktivt förakta några av dem, vilket förstås leder till konflikter kristna emellan.

Jag tror som sagt seriöst att denna undervisning kommer att förändra ditt sätt att tänka, därför vill jag nu sprida den vidare på olika sätt! 🙂

Jag & Julia höll en predikan på Kingdom Culture på temat:
De andliga språken – David & Julia Wellstam

Jag har även utformat ett material för ungdomar utifrån Gordons bok där jag gjort vissa justeringar och tillägg för att bättre matcha målgruppen. Ett av språken strök jag eftersom jag inte tycker det är allmängiltigt på samma sätt som de andra. Ladda ner dokumentet nedan:
De andliga språken – material pdf

Hoppas du blir lika välsignad av detta som vi har blivit!
Hör av dig om du har frågor!

Blessings!
/David


4 reaktioner på ”De andliga språken (mp3)

  1. Rekommenderar i ämnet : Christian Schwarz ” The 3 colors of Your Spirituality ”

    Ämnet är nog rätt okänt för de flesta kristna.Men det skapar en större förståelse för det egna språket samt en ökad respekt o förståelse för andra språk.I Schwarz bok är poängen att hitta det ”motsatta språket/stilen”och lära sig det för att baksidan av det ena språket är framsidan av det andra och på så sätt bli mer allsidig i sin andlighet.

    Kul och intressant få läsa detta på Din blogg ! Har aldrig sett någon undervisning om detta på Svenska tidigare !

    TACK !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s