Himlen på jorden! (KC feat BSSM)

Foto: Samuel ÖstersjöÖverväldigad. Jag brukar inte vara det så ofta. I alla fall inte till den grad att jag inte kan sätta ord på det. Blir därför efter helgens konferens lite frustrerad eftersom att det finns så mycket att berätta! I mitt huvud försöker jag pressa fram ett antal highlights, men inom mig gör hjärtat motstånd och ropar: ”Det finns mer än ditt huvud kan omfamna! Mer än dina ord kan formulera!” Blir i skrivande stund överaskad när tårar börjar rinna längs kinderna när jag minns, när scener från konferensen avlöser varandra. Hunger. Genombrott. Frihet. Tillbedjan. Helande. Guds närvaro. Livsförvandlande insikter. Gemenskap. BSSM-teamet. Människor i medåldern och äldre som kommer med samma hunger. Kraftevangelisation på Örebros gator. Våra ungdomar som tjänar i Kingdom Culture Teamen. Det kanske inte är så konstigt att jag är överväldigad trots allt…! 😉

BSSM-teametDen 28-30 mars besökte ett team bibelskoleelever från Bethel School of Supernatural Ministry (BSSM) Kingdom Cultures vårkonferens. Teamet leddes av Maria Ahlén som gått tre år på BSSM och 4 år på Örebro Missionskola. Hon har även varit ungdomspastor i Lundhagskyrkan i Örebro. Jag och Julia är så glada över teamet. De bar mycket kärlek, vishet, heder, tjänande inställning och Andens kraft. Också glädjande att se vilken otrolig teamledare och gudskvinna Maria är, – blev djupt imponerad av henne under helgen. Ämnen som de undervisade i under helgen var Guds kärlek, vår identitet i Kristus, helande, profetisk evangelisation, vikten av vad vi talar ut över oss själva, lovsång och om hur Guds rike både handlar om Andens kraft och diakoni/tvätta människors fötter.

Dörrarna öppnas!Det var svårt att inte bli överväldigad när vi öppnade dörrarna till kyrksalen fredag kväll. Ca 400 personer strömmade in och atmosfären vibrerade av förväntan och hunger. Över 200 personer anmälde sig att vara med under hela lördagen (övriga möten var öppna för alla). En busslast från Göteborgstrakten på 40 personer var med under helgen. Människor från olika håll i Sverige och många församlingar och samfund var närvarande. Det slog mig under konferensen att detta är Andens enhet, – ingen bryr sig om eller frågar efter teologiska ståndpunkter i detaljfrågor eller samfundstillhörighet, utan alla är naturligt förenade i tillbedjan av Gud och himmelrikets utbredande på jorden. Det var också rekordmånga deltagare över 30-strecket ända upp i medelåldern. Även några pensionärer fanns med och trivdes. En äldre kvinna berättade efter helgen att detta var det bästa hon någonsin varit på! 😉 Igenkännandet av Guds närvaro förenar generationerna. 

Bön för helandeSå många mirakler! Både fredag och lördag kväll var ca 20 förebedjare konstant upptagna. Som mötesledare stod jag längst fram och såg helande efter helande, Gudsmöte efter Gudsmöte, profetiska ord som flödade och Guds ständiga ström av välsignelse. En person hade stora problem med käken och upplevde vid förbön att käken flyttade sig i rätt läge. En tjej hade krökt ryggrad på flera ställen, nackpoblem och onödigt korta muskler vid ryggslutet. Efter förbön var hon inte bara helad, utan dessutom minst 4 cm längre! Flera blev helade i knäna. En tjej blev helad från mensvärk och Gud lyfte av en svår sorg som inte velat släppa taget. En person blev fri från depression. En tjejs sneda ben vreds rätt så att inte knäna snedbelastas längre. Och så vidare! Kunskapsord delades vid flera tillfällen och några blev helade direkt när orden delades innan de ens hunnit söka förbön. En kväll fick alla samlade (ca 400 personer) vara med och be för alla de som gett respons på de kunskapsord som delats (se bilden). 

En av mina personliga highlights var mitt seminarium om gåvan att skilja mellan andar. Det var första gången jag undervisade i ämnet och min längtan var att se andra komma i funktion i gåvan. Rummet blev så överfullt att några fick stå utanför och titta in genom fönstret, vilket inte är så konstigt eftersom det sällan eller aldrig undervisas om gåvan i Sverige. Många började se och urskilja saker under aktiveringen i slutet. Se mitt blogginlägg om gåvan att skilja mellan andar och även min bloggserie om ”Den osynliga verkligheten”. En annan highlight var Marias predikan om Guds rike på söndagförmiddagsmötet. Den handlade om att både karismatik och diakoni/socialt arbete ryms i Guds rike. Hon gav många exempel på hur Bethel Church gör både ock i Redding och vilket genomslag det får i samhället där.

Det kan låta klyschigt, men Gud själv var konferensens highlight. Hans närvaro var inte bara påtaglig under mötena, utan överallt.

Vi är så glada över att vår konferens bara var en av tre som ägt rum de senaste veckorna. BSSM-teamets besök i Stockholm och Malmö har precis som i Örebro lämnat djupa avtryck. Gud har underbara planer för Sverige! 🙂

BILDSPEL FRÅN KONFERENSEN

Blessings!
/David


2 reaktioner på ”Himlen på jorden! (KC feat BSSM)

  1. Jag har lyssnat på ditt seminarium om gåvan att skilja mellan andar. Jag har en fråga. Du kommenterar bibelordet Heb 4:12,

    ”Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än ett tveeggat svärd och tränger så djupt att det skiljer själ och ande, led och märg och blottlägger hjärtats uppsåt och tankar”.

    Jag uppfattar att du säger ”här menas inte Guds skrivna ord utan Guds talade ord”. Hur förklarar du detta?

    1. Hej Birgitta! Syftade på att vi ibland automatiskt tolkar ”Guds ord” i NT som att syfta på ”Bibeln”, medan dessa ställen ofta syftar på Guds tilltal till oss, inte till skrifterna. Skrifterna innehåller många tilltal från Gud, men inte alltid det som åsyftas.

      Just i Heb 12 tycker jag det är lite oklart vad som åsyftas, då författaren både pekat bakåt och samtidigt verkar beskriva Guds tilltal i nuet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s