Bön till den Helige Anden

Intressant och bra inlägg från Micael Grenholm om trinitarisk bön!

Hela Pingsten

Holy Spirit Power! Holy Spirit Power!

I kommentarsfältet har frågan om huruvida man kan be till den Helige Ande dykt upp. En man har, utan att be om lov, tagit delar från en predikan jag filmat där en kompis till mig tackar och tillber den Helige Ande, och använder det som argument för att jag och min kompis skulle vara några slags falska profeter. Jag har blivit anklagad för en hel del sen jag startade den här bloggen, men denna anklagelse är nog den finaste. Jag bekänner mig helt skyldig, jag älskar att be till den Helige Ande!

Kruxet är att det inte finns något bibelställe som tydligt säger att vi ska be till den Helige Ande. Men frågan är om det är för att vi absolut inte får be till den Helige Ande, eller om det faller i samma kategori som att sjunga lovsång till Jesus – det finns inte i Bibeln…

Visa originalinlägg 465 fler ord


4 reaktioner på ”Bön till den Helige Anden

  1. Traditionellt har man ju ”fått lära sig” att man ber till Gud genom Jesus Kristus i den Helige Ande, men eftersom hela Treenigheten är Gud så kan det ju inte vara ”förbjudet” eller på något sätt olämpligt att be till den Helige Ande. Att det väckt kritik från visst håll att göra så tror jag beror på en bristande treenighetslära som tyvärr emellanåt kunnat spåras i vissa frikyrkliga kretsar där man endast räknat den Helige Ande som Guds kraft men frånkänt honom personlighet.
    Gud välsigne dig broder +

  2. Jag är nog lite traditionalist när det kommer till bön och ber bara (finns säkert undantag) till Fadern i Sonens namn (genom Helig Ande).
    Men jag skulle nog inte påstå att det kan vara fel att ve i, eller till, något av de tre namnen. Det finns en hel uppsjö av namn man kan använda på Gud. Bönen riktar sig nog till samma källa oavsett vad vi kallar den för namn tänker jag.

  3. Kritiska röster finns alltid, men i all kritik finns ett rop på hjälp. tack för en bra blogg David. Bless

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s