Hela Pingsten rebloggar seer-serien

Screen Shot 2017-03-24 at 13.52.15
Micael Grenholm skrev i fredags ett inlägg om seer-serien på sin blogg Hela Pingsten. Han  citerar valda delar från de inlägg som hittills publicerats, och gör en bra snabbresumé av serien.

Grenholm skriver om serien:

”Min vän David Wellstam håller just nu på med en bloggserie om seers eller siarprofeter: människor som på ett tydligare sätt än många andra kan se änglar, demoner och andliga skeenden runt omkring sig. Det är en gåva som är väldigt missförstådd av både ickekristna och kristna, och flera av dem som har gåvan vet inte hur de ska hantera den eller berätta för andra om den. Att David och de andra ”seers” som har bidragit till serien lyfter på locket och redogör för den bibliska beskrivningen av siarprofeter, svarar på invändningar och delar egna fantastiska vittnesbörd tror jag är oerhört viktigt.”

Tack Micael för att du bidrar till att sprida kunskapen om detta viktiga ämne!

På måndag kl 11:00 kommer sista personliga seer-storyn, nämligen min egen…

Blessings
/David


6 reaktioner på ”Hela Pingsten rebloggar seer-serien

 1. Vilket ansvar har du som uppmuntrar och sprider dessa fantasier om strider och dragna svärd? Vi lever i en värld där föreställningar om den sista striden och Guds heliga krig ställer till med väldigt mycket elände. Tycker du verkligen att vi behöver mer av den varan?

  1. Hej Johan! Det som beskrivs i denna bloggserie har tydligt bibelstöd, och är saker som man som kristen åtminstone i teorin tror på. Fokus är dock verkligen inte på nån slags stridigheter, även om de flesta kristna är överens om att det förekommer någon form av kamp i det fördolda. Detta har dock ingenting med ”heliga krig” eller ”sista striden” att göra, utan är något som sker parallellt i det osynliga.

   Jag vet inte vad du själv tror på, men Bibeln beskriver stridande änglar. Som kristen har jag därför ett ansvar att ”sprida” den kunskapen.

   Allt gott!

 2. Du tar på dig ett stort ansvar när du uppmuntrar till fantasier om heligt våld. Änglarna i Bibeln deltar i krig här på jorden. Du gör dem till andliga hjältar och uppmanar dina anhängare att lyssna till dem. Skulle någon bli förvånad om dessa krigsherrar har ett budskap som handlar om krig? Av det jag läst framgår det att våldet redan är närvarande. Det beskrivs hur änglar attackerar från trädtoppar, att de drar sina svärd, att det pågår strider över hustaken. Nästa steg i tankekedjan är: varför ska vi sitta passiva och bara be när Gud behöver hjälp på slagfältet?

  1. Liksom du är jag negativt inställd till våld och det sista jag vill är att inspirera till det. Kristen tro är extremt pacifistisk, eftersom vår förebild Jesus uppmanar oss att be för våra fiender, vända andra kinden till etc. Änglar attackerar aldrig människor i Bibeln. Under kyrkans historia har aldrig någon kristen motiverats till våld utifrån striden mellan änglar och demoner i det osynliga.

   De exempel som seers berättar om i min bloggserie så försvarar ängeln mot anfallande demoner, ingenting annat. Detta är ingen sci-fi film där kristna börjar syssla med brottslighet och använder sig av krigsänglar som nån slags anime-kraftdjur.

   Gud behöver absolut hjälp i striden, och Nya testamentet visar tydligt att vi bidrar genom att be, göra goda gärningar och berätta för andra om Jesus. Våldsammare än så blir det inte.

 3. Änglar attackerar aldrig människor i Bibeln?

  Då lät Herren pesten drabba Israel; den varade från morgonen fram till den utsatta tiden. 70 000 israeliter dog, från Dan till Beer Sheva. Men då ängeln sträckte ut sin hand mot Jerusalem för att sprida död i staden, ångrade Herren det onda och sade till ängeln som spred död bland folket: ”Det är nog! Dra tillbaka din hand!” Herrens ängel var då vid jevusén Aravnas tröskplats. När David såg ängeln som dödade folket sade han till Herren: ”Det är jag som har syndat. Det är jag, herden, som har gjort orätt. Men dessa mina får, vad har de gjort? Låt straffet drabba mig och min familj.” (2 Sam 24:15-17)

  Den natten drog Herrens ängel ut och tillintetgjorde 185 000 man i det assyriska lägret; nästa morgon låg de där alla, döda. (2 Kung 19:35)

  Gad kom till David och sade: ”Så säger Herren: Gör ditt val: att det i tre år är hungersnöd eller att du i tre månader måste fly undan dina fiender utan att undkomma deras svärd eller att Herrens svärd, pesten, i tre dagar går fram över landet och Herrens ängel sprider död i hela Israel. Tänk efter vilket svar jag skall lämna honom som har sänt mig.” (1 Krön 21:11-12)

  Låt dem som har ont i sinnet mot mig
  vika tillbaka i smälek.
  Låt dem bli som agnar i vinden,
  när Herrens ängel driver bort dem.
  Låt deras väg bli mörk och hal,
  när Herrens ängel förföljer dem.
  (Ps 35:4-6)

  Men i samma ögonblick slog honom en ängel från Herren för att han inte gav Gud äran, och han blev uppäten av maskar och dog. (Apg 12:23)

  Och jag hörde en stark röst ur templet som sade till de sju änglarna: ”Gå ut och töm de sju skålarna med Guds vrede över jorden.” Den förste gick bort och tömde sin skål över jorden. Och det slog upp onda och svåra bölder på de människor som bar odjurets märke och tillbad dess bild … (Upp 16:1-2)

  1. My bad, borde ha skrivit ett mer nyanserat påstående. Notera att änglarna i dina exempel agerar utifrån Guds direktiv. Det är alltså inte någon teen-seer som tillsammans med sin power rangers-ängel attackerar människor på eget bevåg.

   Oavsett vad så är din poäng långsökt och saknar stöd från empiriska iakttagelser. Bevisbördan ligger på DIG att visa att tron på att änglar utkämpar strider i det osynliga (vilket jag skrivit om, jag har ej talat om texterna du lyfter fram) leder till att ta till fysiskt våld.

   Dessutom, alla exempel jag och de andra lyft fram i bloggserien beskriver hur änglar försvarar mot attacker (tex striden över huset du refererade till) från demoner. Försvar. Inte anfall.

   Du skriver att ett naturligt nästa steg skulle vara att krigsänglar dyker upp och manar till våld och krig. För det första så skulle änglar aldrig bryta mot Jesu ord om att ej ta till våld. Skulle demoner maskera sig som änglar och leverera budskapet:

   ”Du ska attackera humanisternas årsmöte och döda dem tillsammans med mig och andra stridsänglar”

   Så skulle personen ifråga förmodligen följa 1 Joh 4:1 och pröva andarna, och om det som sägs ej överenstämmer med Jesu livsstil och undervisning så utgår man ifrån att det är en falsk ängel.

   Det går förstås att spekuelra i det oändliga om påhittade scenarier som aldrig ägt rum. Klart det finns störda människor som kan finna stöd för sina rubbade handlingar i filmer, bibeln, koranen, ateismen, marxismen etc. Men jag tänker att det är onödigt att vi ger oss in på sådana tankelekar och håller oss till verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s