Seers: församlingens profetiska ögon | del 8 – Hur bygger seers upp församlingen?

siare-bloggserie-design-001-2Du som följt bloggserien har nu förhoppningsvis en ganska god uppfattning om vad seers är och hur deras tjänst kan se ut. Men hur skulle det ta sig i uttryck i våra församlingar? På vilket sätt är siarprofeterna med och bygger upp församlingen?

Siarprofeter är just profeter. Deras roll i församlingen är därför ganska lik övriga profeters, som bidrar med profetiskt perspektiv, betonar lovsång och bön, utmanar bristande överlåtelse och avgudar m.m. Jag har skrivit mer om profeten här.

Vad är då seers unika bidrag? Deras uppenbarelser av det himmelska väcker förundran och påminner oss om evigheten. De kan även motta uppenbarelser från Gud som innehåller budskap till individer eller till församlingen som helhet. Seers bär ofta på en stark Gudsnärvaro och kan ibland märkbart bidra till att atmosfären förtätas av Guds närvaro. Eftersom de ser vad Gud gör är de ofta väl rustade för förbönstjänst och ber med precision. När de ber utifrån vad de ser så agerar de som en brygga mellan Himmelriket och den fysiska verkligheten, – vilket kan välsigna både individer och hela grupper som samlats i olika format.

Seers förmåga att se vad Gud gör i den osynliga verkligheten kan väcka längtan, ge tröst, inspirera och inge mod. Den osynlige blir synlig. Vissa seers är också bedjare som på ett särskilt sätt avskiljer sig till att strategiskt be för församlingen, staden, Sverige och övriga världen utifrån vad Gud uppenbarar för dem.

Utöver detta så har siarprofeter som nått en viss mognad i tjänsten inte enbart som uppdrag att själva verka i det siarprofetiska. Seers är även kallade att utrusta hela församlingen i det siarprofetiska. Precis som övriga tjänstegåvor är målet att utrusta andra. Hittills i bloggserien så har jag fokuserat på just siarprofeterna, men att se i den osynliga verkligheten, ha himmelska erfarenheter m.m. är inte reserverat för siarprofeter, utan är även tillgängligt för andra.

Blessings
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s