Seers: Församlingens profetiska ögon | del 9 – Hur växer man i det siarprofetiska?

siare-bloggserie-design-001-2Jag kommer inte att berätta hur man växer i det siarprofetiska, snopet va? 🙂 Återkommer till det strax. Hitills i bloggserien har jag fokuserat på seers/siarprofeter. Dessa människor är tjänstegåvan profet med betoning på det visuella. Sanningen är dock att det inte endast är seers som kan ha siarprofetiska erfarenheter. Gud kan även visa övriga kristna saker i den osynliga verkligheten och låta dem ha himmelska visioner och erfarenheter. Kommer du ihåg exemplet med Elisha och hans tjänare? Elisha bad för tjänaren så att även hans ögon öppnades för den osynliga verkligheten (2 Kung 6:13-17). På samma sätt är det vanligt att nutida siarprofeter utrustar andra i att fungera i det siarprofetiska, även om de oftast inte gör det i lika hög grad.

Det är inte bara evangelisten som ska evangelisera, herden som ska visa omsorg, aposteln som ska bygga, läraren som ska lära ut, profeten som ska profetera och se. Tjänstegåvornas uppgift är alltid att utrusta hela församlingen utifrån sin specifika kallelse och smörjelse.

HUR VÄXER MAN I DET SIARPROFETISKA?

Det kommer jag som sagt inte att berätta här på bloggen! Jag har inga problem med att ha seminarier eller undervisa om det i olika sammanhang, om det finns en tydlig församlingsanknytning. Att ge praktisk vägledning i dessa saker på nätet så att ”lone rangers” utan församlingsgemenskap kan fördjupa sig i det siarprofetiska anser jag dock inte vara ansvarsfullt. Känner du att Gud manar dig att söka det siaprofetiska, sök upp någon som fungerar i dessa saker i din stad.

VAD ÄR DINA MOTIV?

Man ska inte söka det siarprofetiska p.g.a. en överdriven nyfikenhet på den osynliga verkligheten. Huvudmotivet bör vara en önskan att bättre kunna betjäna och välsigna människor samt att närma sig Gud.

Blessings
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s