Seers: församlingens profetiska ögon|del 11 – Om du vill veta mer…

siare-bloggserie-design-001-2Med bonusinlägg och flera personliga berättelser under del 6 så blev bloggserien om seers hela 14 inlägg totalt. Jag har aldrig skrivit en serie som haft så många läsare från början till slut tidigare. Varje dag har jag i statistiken sett hur 5-10 nya personer upptäcker serien och systematiskt börjar plöja igenom den. Nya inlägg har snabbt fått ovanligt högt antal views. Responsen har varit ungefär som jag väntade mig och kan kategoriseras i fyra kategorier:

  1. Kritiska kristna som fördömer det siarprofetiska som new age eller fantasier
  2. Positiva kristna som tackat mig för att jag öppnat upp ett tidigare okänt område för dem.
  3. Seers som tackat mig, ställt frågor, bett om hjälp och delat sina erfarenheter.
  4. Den stora tysta gruppen

Av dessa kategorier är den sista särskilt intressant. Bloggserien har fått stor spridning och jag tror det är få som lyckats undgå dess existens. I en konsensuskultur där alla helst ska ha en åsikt i taget om man ej ska riskera påföljder blir det många ämnen som får tabu-status. Det siarprofetiska är definitivt ett sådant ämne inom kristenheten. Det faktum att i princip ingen pastor offentligt kommenterat vare sig positivt eller negativt på twitter, facebook eller på wordpress är därför inte så konstigt. Tystnaden gör dock att det är svårt att bedöma hur seer-serien tagits emot av frikyrkans ledare.

OM DU VILL VETA MER…

Det finns förstås mer saker att säga om det siarprofetiska än vad jag har valt att ta upp. Därför vill jag nu avslutningsvis tipsa om böcker och personer som varit till hjälp för mig, och som jag kan rekommendera. Det finns fler, men jag vill endast tipsa om dem som jag personligen känner till. 

GARY & KATHY OATES
gary-oatesGary & Kathy Oates har planterat flera församlingar, och åker regelbundet på missionsresor och predikar evangeliet (ibland tillsammans med Randy Clark). För ett antal år sedan rycktes Gary i sin ande upp till himlen och fick där en ny kallelse. När han kom tillbaka till sin kropp var hans liv 9780975262207-2.jpgförvandlat på många områden, inte minst i hans personliga relation till Gud. I samband med detta Gudsmöte öppnade Gud även hans ögon att se i den osynliga verkligheten. Gary har sedan dess varit en av pionjärerna inom det siarprofetiska i västvärlden. Hans tjänst präglas av ödmjukhet, vishet, helande och betoning på vikten av intimitet med Gud. Jag kan verkligen rekommendera hans bok ”Open my eyes, Lord” (120 kr, fri frakt). Där berättar han om sina erfarenheter och har en mycket bra undervisning om änglars tjänst. Boken är kort men bra!

Gary intervjuas och berättar sin story
https://www.youtube.com/watch?v=Ov4ofPN3eis


Gary berättar om sina erfarenheter av änglars tjänst i samband med helande
https://www.youtube.com/watch?v=s04ZSe4XfU4

JONATHAN WELTON
JonathanPhotoJonathan Welton är en otroligt skicklig lärare som dessutom är seer och allt mer klivit fram som apostel. Hans undervisning är sund, biblisk, praktisk och väl strukturerad. Jonathans resa i det siarprofetiska började med att Gud öppnade upp9d928ab0ce6ce005bb40bb7b5dc5a9c8 gåvan maximalt under en tid för att visa gåvans potential. Han såg då i princip allt och var minst sagt överväldigad. Sedan stängde Gud ner gåvan och sa till Jonathan att han vill lära honom att mer manuellt kliva in i den igen gradvis, så att hans erfarenheter kan bli till hjälp för andra. I boken ”School of the Seers” (140 kr, fri frakt) gör han precis detta, – ger undervisning som varit till hjälp för otroligt många sedan den släpptes. Den är utan tvekan det bästa jag läst om det siarprofetiska och gåvan att skilja mellan andar.

LOUISE LOPEZ
Louise Lopez är ingen välkänd profil såsom Oates & Welton är. Hon är till skillnad från dem inte så präglad av lärarens tjänst. I klippet nedan så berättar hon dock om hur det var att växa upp som seer, och om hennes liv. Hon är jordnära, icke-religiös och vissa saker hon delar kanske är för utmanande för somliga (håll dig till Welton & Oates isf). Oavsett vad så tycker jag hennes vittnesbörd ger en god inblick i hur en siarprofets vardag kan se ut.

https://www.youtube.com/watch?v=9-exo-dyKi

ÖVRIGT
Det finns fler böcker, såsom:

De första två är säkert helt okej, men jag tycker både att de är tråkigare, sämre strukturerade och inte har lika bra undervisning som Weltons & Oates böcker. I The Veil berättar Blake Healy helt ocensurerat om hur världen ser ut genom hans ögon. Han försöker inte undervisa, motivera eller förklara. Så känner du dig redo att få större inblick i hur seers kan uppleva den osynliga verkligheten, så är boken intressant. Men förbered dig på en rejäl åktur i så fall…!

AVSLUTANDE ORD
Då har även denna bloggserie nått sitt slut. Min bön och förhoppning är att Gud kommer att använda den för att bana väg för seers. Jag vill en sista gång uppmana dig som är ledare att fundera över hur du kan bidra till att siarprofeter kan komma i tjänst i din församling. Hur kan du signalera att du är safe att samtala med? Hur kan du se till att seers runt omkring dig får den hjälp och vägledning som de behöver?

Jag är också djupt tacksam och glad för all feedback och intressanta frågor.
Tveka inte att kontakta mig om du har frågor! 🙂

Blessings
/David


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s