Respons till kritisk artikel mot Bill Johnson

Jag har egentligen sommaruppehåll från mitt bloggande men gör nu ett litet undantag! Nyligen postade bloggen vaknasverige.se en översatt artikel där Bob DeeWay kritiserar Bill Johnson. Som du kanske vet har jag gjort ett dokument om ”Falska profeter & falsk andlighet” där jag försvarar bl.a. Bill Johnson och argumenterar emot vad jag kallar ”varning-för-falska-profeter-teologin”. På sätt och vis tycker jag att dokumentet räcker som svar på DeeWays artikel, men jag har ändå valt att skriva en respons till den. Artikeln innehåller mängder av fel, missförstånd och svag argumentation. Ändå riskerar de som inte är insatta i Bills undervisning att tro innehållet och gå miste om mycket positivt som är kopplat till Bills tjänst.

Jag vill betona att jag inte kritiserar bloggen eller DeeWay, utan respekterar att man tänker olika om saker och ting. Men jag vill granska sakfrågorna och artikelns innehåll. Om du undrar varför responsen är på så många sidor så beror det på att jag infogar mina kommentarer i den befintliga artikeln!

Öppna eller ladda ner min respons:
Respons till kritisk artikel av Bill Johnson pdf

Om du är nyfiken på Bill Johnson och hans undervisning så rekommenderar jag dig att läsa hans böcker eller undervisning på egen hand. Man ska aldrig bedöma någon utifrån dennes kritiker! 😉

God bless!
/David


4 reaktioner på ”Respons till kritisk artikel mot Bill Johnson

 1. Tack för ditt engagemang i detta! Jag har bara hunnit skumläsa litet av vad du har skrivit – tycker det är jättebra skrivet! Äntligen någon som kritiskt prövar denna tröttsamma ”varning-för-allt-teologi” på ett sunt, bibliskt sätt!

 2. Hej! Jag är/var också lite skeptisk till denne mannen och hans teologi, men jag har faktiskt inte ens läst hans bok, bara skummat igenom den, och ska jag vara helt ärlig så fick jag höra talas om honom alldeles nyligen för några veckor sedan. Men efter att ha läst igenom dina kommentarer och tittat på hans undervisning på youtube så inser jag ju faktiskt att vi ibland är lite snabba att döma ut andliga ledare, särskilt när vi letar efter fel. Visst tror jag att alla ledare på något sätt har fel i olika saker, men vi ska vara väldigt försiktiga med att för snabbt utropa någon som ”falsk profet”, för det är en helt annan sak än att vara lite otydlig i sin förkunnelse. Nu ska jag inte utropa mig om på vilken sida gränsen Bill Johnsson går, men jag tror att vi med både rätt kunskap, andlig urskiljningsförmåga och kärlek kan komma fram till någorlunda rätta svar. Däremot är jag fortfarande lite skeptisk till guldstoft och diamanter i möten, och jag vet itne vad det ska tjäna till. Men där får jag väl också söka Gud lite mer för att få fram det rätta svaret, om det nu är så nödvändigt. Ibland lägger vi för stor vikt vid sådana saker som vi skulle må bäst av att bara lämna åt sidan.
  Nu blev detta en lite väl lång kommentar, men jag ville bara säga att jag uppskattade din artikel, och din blogg i övrigt.
  Varma hälsningar från Indien

 3. Jag läste bara dem första sidorna. Men du är en jätte duktig debbatör och uttrycker dig på ett ödmjuk och sakligt sätt! PÅ ett tydligt och kärleksfullt sätt bryter du ned varje argument. Som sagt mycket imponerad. Fortsätt.

  MVH Johan Alexandersson

 4. Hej David
  Du har bemött kritiken mycket väl och har ett ödmjukt sätt. Fortsätt så!
  Mvh
  Henrik Rosseland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s